SEGRE

EMPRESES ALIMENTACIÓ

La plantilla de Virginias tem el tancament de la planta a Pardinyes, amb 80 anys d'activitat

Després que l’empresa, amb seu a Reus, hagi entrat en preconcurs || Els treballadors van acceptar rebaixar-se el sou un 10% fa 4 anys però hi ha hagut acomiadaments i ara només en queden quinze

Empleats de la fàbrica de Virginias de Pardinyes, ahir a l’acabar el torn matinal a la porta d’accés pel carrer Pintor Garcia Lamolla.

Empleats de la fàbrica de Virginias de Pardinyes, ahir a l’acabar el torn matinal a la porta d’accés pel carrer Pintor Garcia Lamolla.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els treballadors de la fàbrica de galetes, caramels, torrons i xocolate Virginias de Lleida, ubicada al barri de Pardinyes des de fa uns 80 anys, temen el tancament de la planta després que Industrias Rodríguez, la propietària de la marca i amb seu a Reus, estigui en preconcurs de creditors. Es troba en aquesta situació des de principis d’agost i tres mesos després encara no ha negociat amb la banca per refinançar el deute, que ascendeix a gairebé 20 milions d’euros, segons va publicar ahir La Vanguardia. Els treballadors de la fàbrica de Pardinyes veuen entre resignats i indignació la seua situació, després que acordessin fa quatre anys una reducció del 10% del seu sou en concepte d’antiguitat per garantir així la supervivència de l’empresa, que ara veuen molt difícil.

“Creiem que això va cap al tancament, no som gaire optimistes que la situació tiri endavant”, diu Olivia Martínez, treballadora de la fàbrica i representant de Comissions Obreres. “Fa quatre anys vam acceptar una reducció del 10 per cent del nostre salari perquè l’empresa tirés endavant i no afectés els treballadors i, tot i així, hi ha hagut acomiadaments individuals i creiem que això és una estratègia per deixar morir l’empresa”, afegeix. En l’actualitat, a la fàbrica de Pardinyes hi ha quinze treballadors, encara que va arribar a tenir-ne més de mig centenar, i només compten amb dos torns de treball després que acomiadessin els fixos discontinus i només quedessin els fixos. “Abans eren 5 treballadors per cadena i ara han tret una persona per tanda, 4 treballant i la resta del personal, com que no poden ser a la cadena, han de fer tasques de neteja, cosa que no és de la seua competència, però com que han de treballar, alguna cosa han de fer”, diu Martínez.

Davant d’aquesta situació, els treballadors només veuen dos alternatives: o el tancament o que una altra empresa compri Virginias i en sanegi les finances. També temen una possible externalització del producte i la cadena de treball a altres països, però de moment se centraran en la reunió que tenen demà amb la direcció d’Industrias Rodríguez. “En funció del que passi demà, decidirem com actuar, hem parlat amb sindicats i treballadors del sector i tenim tot el seu suport, em nego a acabar al FOGASA (fons de garantia salarial), seguirem endavant encara que em costi la feina”, va dir Martínez. Per la seua part, Industrias Rodríguez es va negar a fer declaracions.

tracking