SEGRE

COMERÇ MULTINACIONALS

Brico Depôt anuncia que tancarà la seua botiga a Lleida i totes les de l'Estat

El grup britànic Kingfisher, propietari de la cadena de bricolatge Brico Depôt, va anunciar ahir que abandonarà la seua activitat a Espanya, cosa que comportarà el tancament o traspàs de les botigues. Una és la ubicada al barri de Ciutat Jardí a Lleida, que compta amb uns seixanta treballadors i és la superfície comercial més gran de la ciutat.

Imatge de la botiga de Brico Depôt ubicada al barri de Ciutat Jardí.

Imatge de la botiga de Brico Depôt ubicada al barri de Ciutat Jardí.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup britànic Kingfisher, propietari de la cadena de botigues de bricolatge Brico Depôt, va anunciar ahir que abandonarà l’activitat a Espanya, Portugal i Rússia per “concentrar-se en aquells països on compta amb una quota de mercat significativa”, i deixarà en l’aire els vint-i-set establiments que la firma té a Espanya i el futur dels 1.700 treballadors. La consellera delegada, Véronique Laury, va assenyalar que la decisió de sortir de Rússia, Espanya i Portugal obeeix a un pla per crear “un negoci fort”. Unes declaracions que contrasten amb els resultats de la companyia a Espanya, ja que a l’últim exercici fiscal va aconseguir un benefici operatiu de 2,2 milions d’euros.

Més informació

Aquesta decisió deixa en una situació compromesa i d’incertesa el més de mig centenar de treballadors de la botiga de Brico Depôt a Lleida, la superfície comercial més gran de la ciutat amb 5.640 metres quadrats, que ahir van declarar sentir-se “sorpresos” per l’anunci, malgrat que van assenyalar que, de moment, no els han comunicat que tanquin. “No entenem que se’n vagin, a Lleida la situació és bona”, va afirmar un treballador, que va recalcar que “ens han dit que no tancaran, simplement hi haurà un canvi del grup inversor i res més, en teoria no corren risc els nostres llocs de feina”, va concloure. Aquestes declaracions estan en sintonia amb la informació facilitada per fonts del sector, que van assenyalar que el grup Kingfisher vendrà les botigues que funcionin bé, entre les quals hi hauria la de Lleida, i tancaria les que no són rendibles.

Els treballadors diuen que “ens han dit que no tanquem, només hi haurà un canvi del grup inversor”

Per la seua banda, arquitectes consultats per aquest diari van indicar que el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) deixa fora d’ordenació l’edifici en el qual hi ha Brico Depôt, i van apuntar que aquest fet podria dificultar un futur canvi d’activitat.

tracking