SEGRE

El Govern espanyol aprova una ajuda de 200 euros per a persones amb baixos ingressos

Sánchez anuncia noves mesures anticrisi amb un cost de 9.000 milions

El Govern espanyol aprova una ajuda de 200 euros per a persones amb baixos ingressos

El Govern espanyol aprova una ajuda de 200 euros per a persones amb baixos ingressosEFE/Kiko Huesca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat un nou paquet de mesures fins el 31 de desembre per fer front a l’alça de la inflació derivada de la guerra a Ucraïna, que tindrà un cost de 9.000 milions, que s’eleva a 15.000 si se sumen les mesures en vigor fins la data i que ajudaran a contenir l’IPC fins final d’any en 3,5 punts.

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres Extraordinari, Sánchez ha detallat que aquest nou paquet de mesures suposa un esforç extraordinari des del punt de vista pressupostari, superior a 9.000 milions, que es desglossa en 5.500 milions en despesa per protegir a famílies i empreses i 3.500 milions en rebaixes fiscals. D’aquesta manera, fins el final de l’any 2022 s’haurà invertit prop de 15.000 milions d’euros en protegir famílies i empreses, més d’un punt del PIB espanyol.

Entre les noves mesures anunciades per Sánchez, i a fi de fomentar l’ús del transport públic, figura una reducció a partir de l’1 de setembre del 50% del preu de tots els abonaments mensuals i de qualsevol tipus d’abonament d’empreses de transport estatal, com Renfe, i del 30% per als abonaments de les modalitats de transport que depenen d’ajuntaments i comunitats autònomes, descompte que poden ampliar amb recursos propis fins el 50%.

Així mateix, ha anunciat un augment del 15% de les pensions de jubilació i invalidesa no contributives, la qual cosa suposa un increment de 60 euros al mes (360 euros d’aquí a finals d’any), una ajuda directa de 200 euros per a autònoms i aturats amb ingressos menors de 14.000 euros anuals que es podrà sol·licitar des de juliol o la limitació del preu màxim del butà, que estarà en vigor fins el 31 de desembre.

També es reduirà l’IVA del rebut de la llum del 10% al 5% i es manté la resta de mesures relacionades amb l’electricitat, com l’ampliació del descompte del bo social, la suspensió de l’impost sobre el valor de la producció i reducció al mínim de l’impost de l’electricitat.

En l’àmbit dels carburants, es manté també fins final d’any la reducció de 20 cèntims en el litre de combustible.

Amb l’objectiu de reforçar la protecció a grups més vulnerables, es mantenen els ajuts de l'Ingrés Mínim Vital (IMV), la prohibició de suspendre el subministrament d’energia, el límit a la pujada de lloguers i que l’augment de costos energètics no pugui suposar causa d’acomiadament en empreses que depenguin de l’Administració.

Igualment, es prorroga a setembre l’ajornament del pagament de quotes a la Seguretat Social, s’aproven ajuts directes a la indústria gasintensiva, es prorroguen els ajuts a la sequera i s’estenen els ajuts a afectats pels afectats per l’erupció del volcà 'Cumbre Vieja'.

tracking