SEGRE

L'ordi que es beu

El noguerenc Toni Parrot destinarà el total de la seua producció a Damm per a l’elaboració de cervesa || La collita té com a destí la malteria de La Moravia

Toni Parrot fa disset anys que conrea ordi a Castelló de Farfanya.

Toni Parrot fa disset anys que conrea ordi a Castelló de Farfanya.Edu Bayer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya és terra d’ordi. Aquest és el principal cereal que es cultiva a casa nostra, i més en concret, al 2021, a la província de Lleida es va conrear el 66% de tot l’ordi català. Durant el mes de juliol, els pagesos van acabar de recollir la collita que van sembrar a finals d’any. Un d’ells és el Toni Parrot, que fa disset anys que conrea ordi a Castelló de Farfanya (la Noguera); en total, setanta hectàrees que es destinaran íntegrament a l’elaboració de les cerveses de Damm.

En plena adolescència, el Toni es va trobar en una cruïlla: treballar el tros de la família i convertir-se en pagès o estudiar un altre ofici i començar una aventura lluny de casa. “Vaig créixer entre camps d’ordi i segadores, no volia renunciar a aquest vincle amb la terra.” Un vincle que ve de lluny, perquè el seu besavi ja es dedicava al conreu d’aquest cereal.

PRODUCCIÓ Les setanta hectàrees d’aquest pagès de Castelló de Farfanya es destinaran íntegrament per a cervesa

Ara que ha acabat la collita de la temporada d’ordi, també ha fet un viatge a la seua infància: “A casa, era tota una festa, portàvem el dinar al camp al pare i al·lucinàvem pujant a la segadora i llançant-nos amb la meva germana dins del remolc ple d’ordi.” “Treballar la terra és de les poques feines que provoquen la satisfacció de veure els fruits de l’esforç i la dedicació, i m’encantaria transmetre a futures generacions aquest amor per la pagesia”, diu. Un cop l’ordi dels camps del Toni hagi descansat el temps suficient per poder ser maltejat, viatjarà a poc més de trenta quilòmetres fins a La Moravia, propietat de Damm, a la localitat de Bell-lloc d’Urgell. D’aquesta forma, es tanca un cicle i els camps es prepararan per a nous conreus.

tracking