SEGRE

No és imprescindible anar conjuntat per córrer per la vora del Segre

Segons un estudi, córrer conjuntat pel Segre no augmenta el rendiment

Segons un estudi, córrer conjuntat pel Segre no augmenta el rendiment

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi fet per la UDSW Universitat de Dakota del Sud-oest i que s’acaba de publicar en una important revista especialitzada, assegura que no cal anar conjuntat de colors per anar a córrer pel passeig del Segre al seu pas per Lleida. L’estudi va analitzar durant 30 dies el pas dels esportistes per aquest tram de la capital, que és d’uns 3 quilòmetres i conclou que la combinació de colors entre pantalons, samarreta i mitjons no aporta cap increment de rendiment esportiu, tot i que segons William Wràner, cap de la investigació, “sí que aportaria un punt de postureig, però no serveix de res ni augmenta el rendiment”, que afegeix que “tenim constància que l'ús de colors fosforescents ajuda a que els vehicles puguin veure els corredors i així evitar accidents, però en un tram on no hi ha vehicles, aquest efecte es redueix considerablement. Haurien d’anar a 60 o 70 km/h i no és el cas, malgrat que s'ha avistat, durant la investigació, algun fitipaldi que s'hi acostaria”.

L’estudi, a més, afegeix que les polseres i rellotges que analitzen el pols cardiovascular, el greix gastat, el tipus de trepitjada i les coordenades no són del tot necessàries per córrer els gairebé 3 quilòmetres, tot i que afegeix que mai està de més portar-ho.

Finalment, l'estudi conclou amb algunes recomanacions, com que els que van de cara sempre circulin per la dreta de la via i adelantin els demés per l'esquerra. I que els vagin d'esquena evitin córrer per evitar lesions, "que això del retrorunning (córrer d'esquena, al revés) és una estupidesa", afegeix Wràner.

Si ha arribat fins aquí podrà veure que es tracta d'una notícia d'humor basada en fets ficticis. Qualsevol similitud amb la realitat és pura coincidència. Per al·ludits, indignats i/o ofesos, els deixem les vies de contacte al mitjà: Twitter, Facebook.

tracking