El pallarès Iu Escola, segon en la Matxicots

La prova pallaresa va ser designada la segona millor prova del calendari espanyol el 2015.

Després de la disputa dissabte de les dos proves reines, l’Extrem i la Trail, la ja tradicional Rialp Matxicots de curses de muntanya va tancar ahir la setena edició amb les dos proves més populars, la Mitja, vàlida per a gairebé tots els públics, i la caminada. A primera hora del matí es donava la sortida a la mitja marató, en la qual es van acabar imposant Andreu Simon i Gemma Colomer. El primer ho va fer amb un temps final d’1 hora, 44 minuts i 9 segons, que suposava nou rècord de la prova. El pallarès Iu Escola, amb un registre de 1:47:41, i Abel Carretero, amb 1:56:36, van completar el podi masculí. Pel que fa a dones, Colomer va invertir 2 hores, 18 minuts i 28 segons a cobrir el traçat, seguida molt de prop de Roser Ortes, que va entrar segona amb un crono de 2:23:47, i de Mar Ferran, que hi va invertir un total de 2:29:26.

Les proves Extrem i Trail de dissabte van ser dominades absolutament pels corredors de Barcelona, si bé els representants lleidatans van firmar bones actuacions. Així doncs, Carles Bartrina i Albert Herrero van ser segon i tercer, respectivament, en la prova Trail. Aquesta setena edició, que ha reunit 1.100 participants i 300 voluntaris, arribava avalada amb el segell Alpinultras, compartit amb altres grans travessies d’alta muntanya de referència com l’Emona Ultra, Ultra Trail Valls d’Àneu i l’Ultra Canfranc.