SEGRE

FÓRMULA 1 GRAN PREMI DEL BRASIL

Hamilton frena Rosberg

El pilot britànic va guanyar una carrera passada per aigua i s’atansa a dotze punts del seu company, que va ser segon || L’alemany serà campió si fa podi en l’últim gran premi

Lewis Hamilton celebra amb una botella de xampany la novena victòria de la temporada.

Lewis Hamilton celebra amb una botella de xampany la novena victòria de la temporada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

o pablo

L’anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va guanyar ahir un accidentat Gran Premi del Brasil, el penúltim del Mundial de Fórmula 1, i lluitarà fins a l’última carrera per aconseguir el títol, que ara mateix guanyaria Nico Rosberg, segon al circuit d’Interlagos.

El campió del Mundial es decidirà a Yas Marina, als Emirats Àrabs Units, el proper dia 27

Hamilton va aconseguir la novena victòria de la temporada, la cinquanta-dosena de la seua carrera a la Fórmula 1 i la primera a Interlagos, de manera que es col·loca a 12 punts dels 367 de Rosberg. El campió del Mundial s’haurà de decidir en l’última prova de la temporada, que serà al circuit de Yas Marina, a la capital dels Emirats Àrabs Units, el proper dia 27. Rosberg depèn d’ell mateix i li valdrà amb fer podi per ser campió. Això si Hamilton guanyés la carrera, perquè, si el britànic fos segon, l’alemany en tindria prou amb quedar entre els set primers.

La carrera d’ahir va ser molt accidentada, i es va haver d’interrompre dos vegades amb bandera roja a causa de la pluja, que va fer que s’hagués de rodar sempre amb pneumàtic extrem o intermedi. Malgrat la climatologia, que va fer que Interlagos semblés una piscina, el resultat final va ser l’habitual en el que va de campionat, amb els dos Mercedes en els dos primers llocs. I amb ells, dalt del podi, Max Verstappen (Red Bull), que va ser tercer després d’una espectacular remuntada i fins i tot va arribar a ser segon abans del seu equador.

El mexicà Sergio Pérez (Force India) va acabar quart, al davant de l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari) i del madrileny Carlos Sainz (Toro Rosso), que, a l’acabar sisè, va igualar el seu millor lloc en la seua trajectòria com a pilot de la Fórmula 1. El seu compatriota, l’asturià Fernando Alonso, va acabar a la desena posició i es va queixar que Vettel l’havia fet fora de la pista quan lluitaven per la setena plaça.

El que sí que va ser setè va ser l’alemany Nico Hülkenberg (Force India), al davant de l’australià Daniel Ricciardo (Red Bull) i del brasiler Felipe Nasr, que va acabar novè. Van haver d’abandonar la prova Grosjean, Ericsson, Raikkonen, Palmer, Massa i Gutiérrez.

Lewis Hamilton: “Encara tenim possibilitats de victòria”Lewis Hamilton, que va vèncer davant del seu company d’equip, va expressar: “Fins i tot tenim possibilitats de victòria”, mentre que Nico Rosberg, el principal candidat al títol, va afirmar que “el segon lloc està bé”, amb referència a l’avantatge de 12 punts sobre el seu company. Max Verstappen, tercer després d’una gran remuntada, explicava: “Ha sigut una cursa increïble. No podia veure res darrere dels cotxes, de manera que havia de buscar una altra traçada la major part del temps.” Per la seua part, un Fernando Alonso molt enfadat per un incident amb Vettel va sentenciar: “La pròxima vegada me n’hauré d’anar contra Vettel.” L’asturià, que a pesar de l’incident va fer una gran carrera, va dir: “Ha sigut una cursa caòtica, però no anàvem prou ràpid. Ha sigut una carrera bona en estrès o diversió, sobretot per a l’espectador, però, en fi, en queda una i a veure si podem acabar bé.” El brasiler Felipe Massa, que es retirarà després d’aquest Mundial, es va acomiadar entre llàgrimes de la seua afició en la seua última cursa al Brasil. “He acabat”, va dir.

Lewis Hamilton celebra amb una botella de xampany la novena victòria de la temporada.

Lewis Hamilton celebra amb una botella de xampany la novena victòria de la temporada.

tracking