SEGRE

PATINATGE

Un campió del món i d'Europa de patinatge a Vielha

Javier Fernández lidera el cartell del primer Estatal que acollirà la capital aranesa

La prova es va presentar ahir a l’ajuntament de Vielha e Mijaran.

La prova es va presentar ahir a l’ajuntament de Vielha e Mijaran.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palai de Gèu de Vielha serà, del 16 al 18 de desembre, la capital del patinatge espanyol amb la disputa, per primera vegada en la història en territori aranès, del Campionat d’Espanya de patinatge sobre gel. Un torneig que congregarà 124 competidors i que comptarà amb un cartell d’autèntic luxe, amb el millor patinador del moment al capdavant, el madrileny Javier Fernández, doble campió mundial (2015 i 2016) i quàdruple europeu (2013, 2014, 2015 i 2016), així com subcampió en dos ocasions del Gran Prix (2014 i 2015).

La presència de Fernández, que va estar a punt de pujar al podi en els Jocs de Sotxi 2014 (va ser quart), ha multiplicat l’interès d’un Estatal que ahir es va presentar a l’ajuntament de Vielha e Mijaran amb la presència de l’alcalde, Juan Antonio Serrano; Xavier Cherta i Laia Papell, gerent i directora tècnica de la Federació Espanyola d’Esports de Gel, respectivament, i Nathalie Pardos, presidenta del Club Espòrts de Gèu Val d’Aran, coorganitzador de l’esdeveniment, a més d’Alberto López, regidor d’Esports; Jesús Auré, director del Palai de Gèu, i Encarna Bahamonde, secretària del CEGVA.

Serrano va agrair la implicació d’institucions i entitats “perquè el nostre municipi aculli aquesta competició de màxim nivell nacional. És una gran satisfacció per a Vielha tenir un altre gran esdeveniment esportiu a les nostres instal·lacions”.Cherta, en representació de la Federació Espanyola, va apuntar que “és un plaer fer aquest campionat a Vielha, que gaudeix d’un entorn màgic i amb unes instal·lacions d’alt nivell, on probablement es disputi el millor torneig nacional fins a la data”.

El campionat tindrà les categories Novice Advanced, júnior i sènior, tant en individual com en parelles. Entre els inscrits, a més de l’esmentat Javier Fernández, hi haurà la selecció espanyola en ple, entre ells Felipe Montoya, Javier Raya, Sonia Lafuente i Marta García. La Val d’Aran hi serà representada per tres patinadors: Griselda Serrallac, del CEGVA, i Tòn Cónsul, que aquest any està concentrat al Canadà, i Alexandru Ilici, que competeixen pel FC Barcelona.

Nathalie Pardos, presidenta del CEGVA, en va destacar la participació. “Javier Fernández és el gran referent del campionat, però també ho són els tres patinadors aranesos que competiran a casa i esperem que puguin tenir el suport dels seus a les grades”. La competició arrancarà el divendres 16 amb les categories inferiors i durarà fins diumenge, que es tancarà amb la gala d’exhibició amb Javier Fernández.

La selecció, concentrada a Aran Després del Campionat d’Espanya, tots els integrants de la selecció espanyola de patinatge sobre gel, tant sènior com júnior, seguiran a Vielha fins al 23 de desembre per fer-hi una concentració. Hi haurà, entre d’altres, el mateix Javier Fernández i l’aranès Tòn Cónsul, que s’exercitarà amb la seua parella de concurs, la canadenca Alexanne Bouillon, que aquest any es preparen al Canadà. Els entrenaments seran a càrrec de la responsable tècnica canadenca Mannon Perron.

La prova es va presentar ahir a l’ajuntament de Vielha e Mijaran.

La prova es va presentar ahir a l’ajuntament de Vielha e Mijaran.

tracking