SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Tràmit amb Messi

El Barça, classificat com a primer de grup, rep el Borussia Mönchengladbach, que tampoc s’hi juga res || Luis Enrique assegura que volen “disfrutar”

Iniesta, al costat d’altres jugadors, entre ells Messi, durant l’entrenament d’ahir.

Iniesta, al costat d’altres jugadors, entre ells Messi, durant l’entrenament d’ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona rep avui el Borussia Mönchengladbach al Camp Nou –20.45 hores/beIN SPORTS–, en la sisena jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions, en un duel sense res en joc ni per al Barça, que passarà a vuitens de final com a primer de grup, ni per a un Borussia que, després d’empatar davant del City, serà tercer i anirà a provar fortuna a la UEFA Europa League. Tot i tractar-se d’un tràmit, l’entrenador blaugrana, Luis Enrique, va assegurar ahir que Messi serà titular.

El partit, no obstant, és una oportunitat per al Barcelona d’obtenir un triomf que els permeti acabar amb un bon sabor de boca i posar fi a la ratxa de tres empats consecutius, l’últim dels quals el d’aquest dissabte en el Clàssic (1-1).

“Per a la meua moral, guanyar m’importa tres parells de nassos”, però ho veu important per a l’equip

Cristiano hauria desviat 150 milions i a Messi, perquè no en va tributar 10, el van condemnar a presó

“Per a mi és important guanyar per la moral dels jugadors, però per la meua moral, a mi, guanyar demà –per avui– m’importa tres parells de nassos, en el sentit que no canvia res del pla general [a nivell de classificació]. A nivell moral i pel núvol que plana sobre l’equip, seria important guanyar, però hi ha objectius prioritaris pel que fa a arriscar jugadors o no”, va afegir.

“Les victòries són la solució a tots els mals, en som conscients. Com a motivació màxima no existeix, no hi ha punts a jugar i serem primers, disfrutarem d’un partit de Champions davant de la nostra afició contra un rival que tampoc s’hi juga res i pensarà a fer un bon partit”, va assegurar.

El tècnic blaugrana creu que l’afició està amb l’equip i que no convé “exagerar” el fet d’haver encadenat tres empats consecutius. “No he vist cap aficionat baix de moral, els que em trobo jo deuen ser els més feliços i optimistes, els que van al Camp Nou també són optimistes. No convé exagerar quan encadenes tres o quatre resultats brillants ni tampoc quan encadenes uns partits sense obtenir la victòria”, va apuntar.

Va restar importància a la pressió sobre ell. “Als entrenadors se’ns jutja pels resultats, fins i tot aconseguint-los se’ns jutja”, va destacar el tècnic asturià.

madrid

Els tècnics del ministeri d’Hisenda (Gestha) van demanar ahir a l’Agència Tributària (AEAT) que remeti a la Fiscalia les dades de què disposa sobre les revelacions de Football Leaks publicades per la xarxa de periodisme d’investigació EIC, de la qual forma part el diari El Mundo, i que fan referència a una presumpta evasió d’impostos de Cristiano Ronaldo, que hauria desviat a paradisos fiscals uns 150 milions d’euros.

En un comunicat, Gestha considera que, en vista d’aquests documents, hi podria haver prou indicis per remetre el cas a la Fiscalia i que aquesta valori si ha d’interposar la querella corresponent, si bé els tècnics creuen que aquest procés es dilatarà fins que l’organisme hagi fet les actes vinculades a tres presumptes delictes fiscals del jugador portuguès i el procés de cobrament d’aquests deutes s’iniciï. Altrament, l’AEAT no computaria aquests deutes en els seus resultats de les actuacions de control i lluiria com a obra de la Fiscalia.

Per això, el col·lectiu es pregunta fins a quin punt les revelacions de Football Leaks “estaven sota el coneixement d’Hisenda o si, al contrari, s’han trobat amb un cas de més envergadura en vista de la publicació de les dades”. Igualment, els tècnics d’Hisenda consideren que el director de l’AEAT ha d’explicar en el Congrés quin és el criteri per enviar o no a la Fiscalia les presumptes defraudacions d’aquests esportistes.

En el cas de Ronaldo, l’AEAT li ha obert un procediment d’inspecció per tres exercicis –2011, 2012 i 2013– i, en cada un, si es presenta el delicte fiscal, superaria probablement els 600.000 €.

S’ha de recordar que Messi, per no haver tributat 10,1 milions, va ser condemnat a 21 mesos de presó, mentre que Mourinho no va declarar 12 milions i va pagar per aquest motiu una multa de 2 milions.

Mariano Rajoy, per la seua part, no va voler opinar sobre el cas. “No, no, sobre això que es mulli l’Agència Tributària, jo procuro no opinar del que no sé.”

Iniesta, al costat d’altres jugadors, entre ells Messi, durant l’entrenament d’ahir.

Iniesta, al costat d’altres jugadors, entre ells Messi, durant l’entrenament d’ahir.

Iniesta, al costat d’altres jugadors, entre ells Messi, durant l’entrenament d’ahir.

Iniesta, al costat d’altres jugadors, entre ells Messi, durant l’entrenament d’ahir.

tracking