ATLETISME

La Pujada a la Seu Vella, una festa atlètica de rècord

La prova, amb un miler de participants, per a Juan Harland i Yolanda Cebrián

La plaça de la Sardana va ser el punt de partida i la línia de meta de la 36a edició de la Pujada a la Seu Vella.

La 36a edició de la Pujada a la Seu Vella va comptar ahir amb la participació de 600 atletes en la prova de 10 quilòmetres, puntuable per a la Lliga Ponent, mentre que 300 persones es van estrenar en la Caminada Popular i les carreres infantils van reunir un centenar de nens, una festa atlètica amb prop d’un miler participants. La prova reina, la de 10 quilòmetres, va estar de nou marcada per la duresa del tram final, que va portar els atletes des de la zona del riu Segre fins a la Seu Vella, després d’ascendir tot el carrer Cavallers fins a la plaça de la Sardana, que va ser també punt de partida. En categoria masculina, la victòria va ser per a Juan Harland, del Lleida Runners, que va completar el recorregut en un temps de 34:25. El vencedor va dominar amb autoritat la prova i va superar en 39 segons el segon classificat, Sancho Ayala (Fondistes Solsonès), vigent campió del circuit Mitges de Ponent. El podi de la carrera el va completar Antoni Carulla (Runners Balaguer), que va entrar a 51 segons del guanyador, mentre que Alexandre Tàssies (CE Linyola Logiesport) va acabar en quart lloc. La categoria femenina va estar dominada per Yolanda Cebrián (Lleida UA), que va fer tota la prova al costat del seu germà Francisco Javier Cebrián (CA Fraga Bajo Cinca), actual líder de la Lliga Ponent i que va renunciar a les opcions de victòria per acompanyar la seua germana. La guanyadora va completar els 10 quilòmetres amb un crono de 40:48, molt al davant de les seues companyes en el podi. Meritxell Bonet (Tri 4.40) va ser segona, amb un temps de 42:10, mentre que Núria Duch (Multibike Lleida) va acabar tercera, a 1:27 de Bonet. Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners) va ser cinquena, resultat que li permet retallar diferències en la general de la Lliga Ponent respecte a la líder Rosamari Carulla (La Guineu Logiesport), que no hi va participar. La Pujada a la Seu Vella va tenir vessant solidari, ja que 1 euro de cada inscripció va estar destinat a La Marató de TV3, mentre que les inscripcions a les proves infantils van ser íntegrament per a la causa.