bàsquet

Terrible partit de l'Actel Lleida davant del Clavijo

Terrible partit de l’Actel Lleida davant del Clavijo, que escombra els de Comenge i sumen així la tercera derrota consecutiva || El duel va quedar ja gairebé sentenciat al descans

Cuéllar i Rupnik, dos ex del club, van assistir ahir al partit.

El Barris Nord va viure ahir el pitjor malson de la temporada. L’Actel Força Lleida, que es presentava com a favorit davant d’un Clavijo que només sumava quatre victòries, va caure de forma humiliant (56-80) i va encaixar la tercera derrota consecutiva. Els lleidatans van tancar la primera volta de la pitjor manera, amb derrota i, el més preocupant, amb una imatge desastrosa en el que va ser el debut de Papantoniou davant de la seua nova afició. Com la resta dels seus companys, millor oblidar-ho al més aviat possible.

Molts dubtes en defensa a l’inici de partit, que el Clavijo va aprofitar ràpidament per trobar el punt flac dels lleidatans. Tres triples consecutius dels riojans van posar en alerta la grada i un quart de Garrido va disposar la màxima diferència a favor dels visitants (10-16), davant d’un Actel Lleida que vivia de la inspiració de Demétrio, víctima de constants personals. Comenge va donar entrada a Rubín de Celis i Feliu per intentar frenar la facilitat amb què anotava un Clavijo que es va col·locar a 7 d’avantatge (15-22) després d’un nou triple. El tècnic lleidatà va haver de parar el partit i només una penetració de Nevels va salvar el primer quart d’un marcador més ampli.

El base Papantoniou, com la resta de jugadors de l’Actel Lleida, va tenir ahir una mala actuació

El segon parcial va ser un autèntic malson. Després d’un esperançador triple de Martí va començar un recital d’imprecisions i errors que el Clavijo, inspirat com estava, va aprofitar al màxim. Comenge va haver d’aturar de nou el partit amb el 22-33, però la sagnia no va quedar aquí. Cistella de Gerun i triple de Bravo per a un desavantatge de 16 punts (22-38). El públic del Barris Nord es fregava els ulls. Li havien canviat l’Actel Lleida de l’inici de temporada. Els de negre només eren capaços d’atansar-se a força de tirs lliures, que amb prou feines entraven, i els riojans van ampliar la seua renda fins als 18 (24-42).

Els dubtes ja eren una realitat. Per minimitzar el mal van aparèixer Mbaye i Sutina, que van deixar el 27-42 per a una segona meitat que es preveia més que complicada per als lleidatans. Aixecar 15 punts de marge. La bona notícia, que ja s’havia esgotat tot el subministrament de mala sort i que pitjor no es podia fer amb un preocupant 9 de 24 en llançaments de camp. En el segon quart, dos cistelles de Sutina i un triple de Martí. Sense notícies de reacció després de passar pels vestidors, ja que el Clavijo només en va tenir prou amb un triple de Galarreta i una cistella de Gerun per renovar els 18 punts de marge.

A més, els col·legiats no van ajudar gaire, assenyalant una antiesportiva a Sevillano. Nevels ho intentava pel seu compte, amb aparicions esporàdiques, però els riojans eren ahir un equip més sencer i, sobretot, veien la cistella com una piscina olímpica. Gerun va rellevar Galarreta, que amb els seus llançaments de tres va acabar per sentenciar el partit. Amb el 38-61, Comenge va intentar arreglar la situació, si és que es podia, però els visitants van seguir a la seua, arrasant un pobre Actel Lleida que semblava l’equip que era a la zona baixa de la taula. Un altre triple de Pressley va suposar la màxima de 27 punts a favor del Clavijo (38-65). Només un triple de Sutina i una antiesportiva de Galarreta van suavitzar la sobirana pallissa que rebien ahir els de negre en un atònit Barris Nord (43-65).

Quedaven deu minuts encara, tot i que molts dels jugadors haurien preferit que el partit ja s’hagués acabat. De nou el Clavijo va acabar amb qualsevol intent de lleugera reacció en l’arrancada del darrer quart. Cinc punts de Pressley i Galarreta per situar-se una altra vegada 27 punts davant (43-70). Comenge va tornar a intentar ajustar el sistema, tot això amb Hermet sobre la pista i sense notícies de Mbaye, i el partit va entrar en aquella fase en què tots volen que s’acabi com més aviat millor. L’Actel Lleida intentant rebaixar el ridícul i el Clavijo provant d’aprofundir encara més en la ferida. Al final, un resultat d’escàndol (56-80) per tancar la primera volta de la competició.