SEGRE

DEPORTES

Brutal agressió a un àrbitre

En el partit de juvenils Escola Noguera-Cervera B, quan un jugador visitant li va clavar un cop de puny || El col·legiat va ser evacuat a l’Arnau i tenia afectats el septe nasal i un ull

El futbol català va emprendre el setembre del 2015 la campanya ‘Prou violència al futbol’.

El futbol català va emprendre el setembre del 2015 la campanya ‘Prou violència al futbol’.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La violència ha tornat a escatxigar el futbol base lleidatà amb una brutal agressió a un àrbitre en un partit de juvenils. El col·legiat J.B.I., adscrit al comitè territorial d’àrbitres, va ser objecte d’una salvatge agressió per part d’un jugador de l’equip visitant durant un partit de juvenils entre l’Escola de la Noguera i el Cervera B disputat ahir a Vilanova de la Barca. A més de la dura sanció esportiva que li apliqui el comitè de competició davant de la gravetat de l’agressió, el col·legiat presentarà denúncia als Mossos una vegada tingui en el seu poder el comunicat mèdic.

L’àrbitre, que va haver de ser evacuat en ambulància a l’Hospital Arnau de Vilanova, estava pendent de proves mèdiques al tancament de l’edició, però podria patir fractura de l’envà nasal, així com lesions a l’ull dret, que amb prou feines podia obrir. Per la seua part, el presumpte agressor, P.P.F., després de l’acció es va dirigir als vestidors, es va canviar de roba i va abandonar el camp acompanyat d’una dona que pel que sembla seria la seua mare, segons van explicar testimonis directes.

Al marge de la dura sanció esportiva, l’agredit presentarà denúncia davant dels Mossos

L’incident va ocórrer, segons van confirmar fonts solvents a aquest diari, quan al voltant del minut 15 de la segona meitat el jugador número 11 del Cervera B, P.P.F., després d’un gol en pròpia porta del seu equip, va increpar primer i va clavar després un cop de puny al rostre al col·legiat. Aquest va caure fulminat i va quedar estirat al terreny de joc amb dificultats per respirar i sagnant, quan es disposava a mostrar-li una segona targeta groga i, per tant, a expulsar-lo.

L’àrbitre va haver d’abandonar el camp, evacuat en ambulància, sense poder ni tan sols redactar l’acta. El partit corresponia a la jornada 12 del grup 8 de Segona divisió de juvenils que, com la majoria de les categories futbolístiques, es reprenia després del Nadal.

Davant de la gravetat dels fets i la brutalitat de l’agressió, el subcomitè de competició aplicarà amb tota probabilitat una dura sanció a tall de càstig exemplar, després de les campanyes per eradicar la violència que du a terme la Federació Catalana. El més greu és que es tracta d’un partit de juvenils i, per tant, de menors d’edat. També el Cervera podria prendre mesures respecte a l’infractor.

A més, l’àrbitre presentarà denúncia per l’agressió davant dels Mossos d’Esquadra, que ahir van confirmar a aquest diari que tenen constància de l’incident i que el col·legiat presentarà demanda contra l’agressor una vegada tingui el comunicat mèdic de lesions.

S’ha de recordar que a començaments de desembre un àrbitre d’un partit de Primera Regional aragonesa va ser brutalment agredit per un jugador del Miralbueno en el partit davant del San Juan. El col·legiat tenia 18 anys.

L’FCF va iniciar el 2015 la campanya ‘Prou violència al futbol’El setembre del 2015, a l’iniciar-se la temporada 2015-16, la Federació Catalana de Futbol va posar en marxa la campanya Prou violència al futbol.A diferència de Joc Net, a l’esmentada campanya són els àrbitres els responsables de portar la bandera de #prouviolència i no els clubs, com es feia fins llavors.

tracking