SEGRE

ESQUÍ COMPETICIÓ

Tuixent-la Vansa acull el primer Estatal de fons

La falta de neu a Linza, a Aragó, obliga l’Espanyola a canviar d’ubicació

Una vista de les pistes de Tuixent-la Vansa.

Una vista de les pistes de Tuixent-la Vansa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’estació urgellenca de Tuixent-la Vansa acollirà aquest cap de setmana el primer Campionat d’Espanya absolut d’esquí de fons de la seua història, i el tercer que es disputarà a la província de Lleida en els últims vint anys. El 1997 va ser l’estació d’Aransa, també a l’Alt Urgell, la que va allotjar un Estatal, que recalaria per última vegada a la província el 2012, concretament a Beret.

La decisió la va prendre dimarts passat la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern a causa de la falta de neu a Linza (Aragó), on inicialment estava previst el campionat, i també a Candanchú i Beret, els altres dos emplaçaments espanyols que compten amb un circuit homologat per la Federació Internacional (FIS).

Tenint en compte que Tuixent era l’única estació d’esquí de fons amb prou neu per poder disputar les proves sense problemes, i malgrat que no té un circuit marcat reglamentari, l’RFEDI va decidir canviar a última hora la ubicació del certamen, que organitzarà la Federació Catalana en col·laboració amb la mateixa estació urgellenca.

A Tuixent-la Vansa es disputaran les disciplines d’esprint en tècnica lliure i la distància tècnica clàssica, mentre que la resta de modalitats, com la curta (10 quilòmetres) i llarga distància (30 km), l’esquí cros i els relleus, se celebraran al març al nou circuit homologat de Beret, que consta de tres pistes: una de 2,5 quilòmetres de recorregut, que està ubicada a la zona d’Orri, i dos més de 5 i 10, al Pla de Beret.

El campionat urgellenc, que es disputarà dissabte i diumenge, reunirà aproximadament 170 esquiadors repartits en les categories màster, sèniors, U20, U18, U16, U14 i U12.

Lleida, un dels principals planters espanyols, aportarà més de la meitat de la representació catalana, que aquesta vegada serà de seixanta competidors, en què destaquen les araneses Lydia i Maria Iglesias i Marta Cester, Gral i Maria Sellés, del Club Esquí Bellver de Cerdanya; Cesc Colell i Gerard Palomo, del CEFUC de la Seu d’Urgell, i Paula Martínez, del CENA de Tuixent.

tracking