AUTOMOBILISME KARTS

Deixeble d’Alonso

El lleidatà Samuel Bean, de tretze anys, fa la pretemporada al costat del bicampió mundial de F-1 al circuit de kàrting que aquest té a Oviedo || Es va quedar a una dècima del rècord del traçat

Samuel Bean, amb Fernando Alonso al circuit dedicat al bicampió de F-1 a Astúries.

El pilot de kàrting lleidatà Samuel Bean Álvaro, de tretze anys, va fer realitat el somni de poder compartir unes hores i entrenar-se al costat del bicampió del món de Fórmula 1, Fernando Alonso, al qual espera emular algun dia i amb qui comparteix el mateix ídol: el recordat i mític Ayrton Senna. Samuel, enrolat en una de les millors escuderies espanyoles, l’asturiana DPK Racing, va fer la pretemporada a començaments de mes al circuit de karts que el Govern d’Astúries va construir per a Fernando Alonso el 2015 a La Morgal, a 14 km d’Oviedo, i que, a banda del traçat, compta amb un museu sobre la figura del pilot asturià. El mateix Alonso conta sempre que va ser crucial en la seua carrera haver-se iniciat en el kàrting.

“Van ser uns entrenaments molt bons. Em vaig trobar molt bé amb els nous xassisos i motor i vaig estar rodant a una dècima del rècord de pista en categoria júnior, que és a la que passaré aquest any al deixar la de cadet. Però sens dubte, el millor de tot va ser poder rodar al costat de Fernando Alonso i també coincidir amb l’equip de kàrting de Ralf Schumacher (expilot de F-1 i germà del set vegades campió mundial Michael)”, explica Samuel.

Va començar a practicar el kàrting l’octubre del 2015 i aquest any canvia de categoria i passa a júnior

L’experiència també va servir al jove pilot lleidatà per foguejar-se de cara al Campionat d’Espanya (una de les proves del qual es disputarà en aquest circuit asturià, així com una de l’Europeu) i al de Catalunya.

Tot i que amb prou feines compta amb experiència en la competició, ja que va començar a practicar kàrting l’octubre del 2015, Samuel ja s’ha llaurat un prometedor palmarès. El desembre del 2015, només dos mesos més tard d’iniciar-se als karts, va participar en el campionat MDK White Series i després de tres curses va finalitzar subcampió amb un segon lloc, un tercer de compartit i una victòria. En el Català, després de cinc proves, va acabar vuitè de 24 participants i en l’única que va participar del Campionat d’Espanya el 2016, a Motorland, va rebre el premi a la major remuntada. Samuel, que té com a altres aficions esportives el ciclisme i el bàsquet, estudia a l’IES Màrius Torres.