Nadal assoleix els vuitens de final a Austràlia

Derrota per esgotament Zverev després de més de 4 hores de partit || Bautista s’endú el duel espanyol davant Ferrer i Carreño diu adéu

El balear aixeca els braços després de certificar una treballada victòria davant de l’alemany Zverez.

Rafa Nadal va aconseguir ahir una soferta victòria per avançar a vuitens de final de l’Obert d’Austràlia al vèncer, gairebé per esgotament, l’alemany Alexander Zverev (4-6, 6-3, 6-7 (5), 6-3 i 6-2), i ara s’enfrontarà al francès Gael Monfils. El manacorí va necessitar més de quatre hores per desfer-se d’un combatiu Zverev, que va començar el duel prenent la davantera al guanyar el primer set. El balear va alentir el joc a la segona mànega, en la qual va aprofitar una de les dos boles de ruptura de les quals va disposar per posar-se davant, avantatge que li va permetre empatar el partit. Tanmateix, Zverev no semblava disposat a entregar-se tan fàcilment i va tornar a agafar la davantera al guanyar la tercera mànega en el tie-break. El partit va anar encaminant-se cap al desgast tant físic com psicològic, i en això el manacorí és el rei. En el seu primer joc a la resta i en la seua quarta bola de break, va aconseguir clavar un cop letal al seu adversari, un cop que va resultar vital per endur-se el quart set i forçar el cinquè. La moral de Zverev va caure per terra, i també la seua fortalesa física, per la qual cosa l’última mànega va ser gairebé un passeig per a Nadal.

Per la seua part, Roberto Bautista va guanyar el duel fratricida davant de David Ferrer (7-5, 6-7 (6), 7-6 (3) i 6-4) per ficar-se a vuitens, on no hi haurà Pablo Carreño, que va cedir davant de l’uzbek Denis Istomin (6-4, 4-6, 6-4, 4-6 i 6-2).