Segueixen el setge

El Barça respon a les victòries de Madrid i Sevilla amb una còmoda golejada a Eibar, amb dianes de Denis Suárez, Messi, Luis Suárez i Neymar || Leo, a banda de marcar el segon gol, pràcticament definitiu, va brillar en la direcció del joc dels blaugranes

El porter de l’Eibar s’estira per intentar impedir el gol de Neymar.

El Barça va aconseguir ahir una còmoda golejada (0-4) en la visita a Ipurua gràcies a un Messi que es va multiplicar davant de l’Eibar en l’última jornada de la primera volta de la Lliga, trobant d’aquesta forma solucions al bon plantejament local i sumant tres punts vitals per seguir el setge sobre Madrid i Sevilla, a dos i un punt, respectivament. L’argentí va tirar una altra vegada del carro en un partit amb trampa. A l’estret camp basc i a la pressió local, es va unir l’aposta de Luis Enrique per Umtiti i Mathieu com a centrals. La sortida de pilota es va complicar per a un Barça que va sortir del clot amb pegada i un Leo que es va encarregar de resoldre el greuge. Messi es va posar al comandament de les operacions i va generar múltiples ocasions fins que Denis Suárez, que va entrar per la lesió als 10 minuts de Busquets, va obrir el marcador a la mitja hora. L’Eibar va haver de vigilar més l’esquena i el Barça va jugar amb més tranquil·litat. A la segona meitat, Messi i Luis Suárez van estirar el seu domini al trofeu Pichichi amb un gol cada un (en sumen 15), i Neymar va trencar la sequera de gairebé 1.000 minuts sense marcar a la Lliga.

Els de Mendilibar, que segueixen a la meitat de la classificació, van vendre cara la seua pell, bolcats d’inici sobre un Barça amb problemes en l’arrancada. Una pèrdua d’Alba va generar un xut de Dani García en la primera aproximació dels bascos. La primerenca lesió de Busquets va afegir més incertesa als de Luis Enrique. Davant dels dubtes, la medicina dels blaugranes va ser Messi. L’argentí es va fer amo del centre del camp i va llançar els primers atacs visitants. Va perdonar Luis Suárez després de la primera assistència. Els eibarresos, que van començar a dominar el centre del camp aprofitant l’absència de Busquets i Iniesta –el manxec no va viatjar per lesió–, van respondre amb dos xuts llunyans, un d’Escalante, que va parar Ter Stegen, i un altre del japonès Inui, que se’n va anar desviat. Més clara va ser l’ocasió d’Adrián, que va llançar un bon xut des de lluny, però va respondre Ter Stegen amb una estirada prodigiosa. A més, el porter alemany va tornar a intervenir després d’un altre tret.

El brasiler va acabar amb la sequera de gairebé 1.000 minuts sense marcar a la Lliga anotant el quart gol

El 10 ho va provar a pilota aturada, l’esfèrica la va refusar Yoel, va recollir el rebuig Luis Suárez, que va centrar a Rakitic, que va rematar de cap fora. També va buscar la paret amb Neymar, la diagonal amb Jordi Alba i Arda Turan, i va sorgir en la jugada del primer gol de Denis Suárez, una llarga jugada que va trencar el blaugrana a la xarxa des de la frontal de l’àrea (0-1). Amb el primer gol en contra, l’equip de Mendilibar va fer un pas enrere que va agrair el Barça fins al descans.

La segona part va arrancar igual que el primer temps, amb un Eibar pressionant la sortida de la pilota del Barça i l’equip blaugrana, ara sí, sabent contenir les escomeses del rival. El Barça buscava, a diferència del primer període, la porteria de l’Eibar. I ho va aconseguir abans dels cinc primers minuts del segon capítol, quan Messi va enviar una pilota a Luis Suárez i l’uruguaià l’hi va tornar amb una gran assistència dins de l’àrea que Leo no va perdonar per marcar el 0-2. Amb el segon gol blaugrana en el marcador, els locals van començar a collar una mica més. Primer, el col·legiat va anul·lar a un gol Adrián per clar fora de joc i, posteriorment, en un xut llunyà que va aturar amb seguretat Ter Stegen.

Luis Enrique va donar entrada a Aleix Vidal per Sergi Roberto, amb molèsties al turmell. Ter Stegen va tenir dos brillants accions en el minut 65 i està en un bon moment de forma. El partit va quedar sentenciat, si ja no ho estava, en el 68, quan Luis Suárez va robar una pilota a Lejeune i després de recórrer el camp va entrar dins de l’àrea per batre Yoel per al 0-3. Van sobrar els minuts posteriors, amb el partit totalment decidit a favor dels blaugranes, davant d’un Eibar entregat. El Barça va buscar el gol de Neymar perquè anotés el davanter brasiler, que feia mesos que no aconseguia un gol en jugada. Va tenir també minuts Paco Alcácer quan va entrar per Luis Suárez. Gairebé va marcar Rakitic als 77 minuts, en una altra assistència de Leo. També va tenir la seua ocasió Pedro León als 84 minuts amb un gran xut a què va respondre Ter Stegen amb una altra gran intervenció. Quan ja passava un minut, Neymar va aprofitar una assistència de Leo per trencar el seu malefici golejador a la Lliga (0-4). El Barça va respondre a les victòries de Madrid i Sevilla i manté les seues opcions intactes a la Lliga.

Luis Enrique es va mostrar satisfet en roda de premsa després del convincent triomf aconseguit a Ipurua, però va recordar que el seu equip encara està lluny d’aconseguir el liderat. “Hem fet un gran partit a nivell global. Ens ha costat superar la pressió de l’Eibar en els primers 25 minuts, però té mèrit el partit que hem fet. El partit que ha fet l’Eibar també ha tingut mèrit. Estem buscant encara aquesta ratxa, espero que sigui l’inici d’una de molt bona i ens permeti atansar-nos una mica més als de dalt”, va indicar.

El Barça encadena ja quatre victòries consecutives, una ratxa de resultats per la qual Luis Enrique va dir sentir-se molt feliç. “He estat content amb el que ha fet el meu equip. Una dinàmica de resultats bona fa que tot flueixi millor i el jugador tingui més confiança. Estem molt lluny encara del que necessitem per col·locar-nos on volem estar a la classificació”, va dir.

L’asturià va opinar també sobre la baixa de Sergio Busquets i va explicar que confia en tots els seus jugadors. “Tenim jugadors de garanties i amb molta qualitat. Després de veure com s’ha lesionat Sergio, la millor notícia és que no sembla tan greu com esperàvem. Serà un gran problema, però tenim solucions i recursos per no notar les baixes. És la posició del camp en la qual més recursos tenim i tots aporten”, va apuntar.

Luis Enrique va explicar, a més, com va recompondre el seu equip després de la lesió de Busquets per col·locar Rakitic al seu lloc. “M’ha agradat Ivan en la posició de pivot, avui –per ahir– ha estat especialment bé, encara que ja havia jugat en aquesta posició. També m’ha agradat com han entrat Arda Turan i Denis Suárez”, va afegir. Sobre el canvi de posició d’Umtiti, que va jugar de central per la dreta, va dir que “ja havia jugat en aquesta posició amb França”.