SEGRE

NATACIÓ CONCENTRACIONS

Els nadadors lleidatans Juste i Julià miren a Tòquio 2020

Paula i Ferran es troben concentrats al CAR de Sierra Nevada fins al dia 10 de febrer dins d’un grup de 28 promeses espanyoles || Els dos nadadors lleidatans aspiren a ser olímpics

Ferran Julià i Paula Juste, ahir a les instal·lacions del CAR de Sierra Nevada on estan concentrats

Ferran Julià i Paula Juste, ahir a les instal·lacions del CAR de Sierra Nevada on estan concentrats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els nadadors lleidatans Paula Juste (CN Lleida) i Ferran Julià (CN Cervera) es troben concentrats des de diumenge passat i fins al dia 10 de febrer al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sierra Nevada, a la localitat granadina de Monachil, on estan immersos en plena carrera per aconseguir ser olímpic en els Jocs de Tòquio el 2020.

Paula i Ferran figuren dins d’un grup de vint-i-vuit nadadors de les categories júnior i infantil, que han estat seleccionats pel director tècnic de la Federació Espanyola, Albert Tubella, dins del programa Espanya 2020 de cara a completar l’actual cicle olímpic de quatre anys que hi ha fins als pròxims Jocs de Tòquio.

El primer repte de la temporada per als convocats és el Campionat d’Espanya júnior i infantil de Gijón, que es disputarà del 18 al 21 de març i és classificatori per al FOJE (Festival Olímpic de la Joventut Europea), que tindrà lloc a la ciutat hongaresa de Gyor entre els dies 23 i 29 de juliol, per a la categoria infantil de Paula Juste (nascuda el 2003), així com el Mundial d’Indianapolis (Estats Units) a l’agost i l’Europeu de Herzliya (Israel) del 28 de juny al 2 de juliol, de la categoria júnior a la qual pertany Ferran Julià (nascut el 2000).

Paula Juste i Ferran Julià són les promeses actuals més grans de la natació lleidatana a nivell català i estatal dins del bon nivell de recuperació que ha experimentat aquest esport a Lleida en els últims anys.

En els recents Campionats de Catalunya d’hivern en les categories infantil i júnior, de les 35 medalles aconseguides pels clubs lleidatans, la nadadora del CN Lleida se’n va penjar deu i, per la seua banda, el nadador del CN Cervera, vuit.

Paula Juste va aconseguir, per metalls, un total de vuit ors i dos plates, mentre que Ferran Julià va obtenir un or, cinc plates i dos bronzes.

Tots dos nadadors van ser segons en el global en les seues respectives categories.

Aquesta concentració en altura que té lloc al CAR de Sierra Nevada és típica d’aquestes dates a començaments d’any. I no només d’esportistes espanyols, sinó de tot el món. Els Jocs de Rio de Janeiro, per exemple, van deixar un total de 33 medalles a esportistes que s’han forjat al CAR de Sierra Nevada, onze de les quals d’or.

La natació va ser la modalitat en la qual millors resultats van obtenir els esportistes que es van preparar en aquest recinte amb quinze medalles, entre les quals destaquen els ors aconseguits per Mireia Belmonte, en 200 papallona, Hagino Kosuke, en 400 estils, Sara Sjostrom, en 100 papallona i Gregorio Paltrinieri, en 1500 metres estil lliure.

tracking