SEGRE

FUTBOL

Dos anys de sanció per al jugador del Cervera que va pegar un àrbitre

El comitè imposa una sanció exemplar al jugador juvenil del Cervera que va agredir un àrbitre i li va produir fractura nasal || És la més dura que s’ha imposat mai en el futbol lleidatà

El camp de Vilanova de la Barca on es va jugar el partit entre l’Escola de la Noguera i el Cervera B.

El camp de Vilanova de la Barca on es va jugar el partit entre l’Escola de la Noguera i el Cervera B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El subcomitè de competició de la delegació territorial de la Federació Catalana de Futbol va imposar ahir una sanció exemplar de dos anys de suspensió –la més dura en la història del futbol lleidatà– al jugador de l’equip juvenil del Cervera B, P.P.F., que va clavar un cop de puny a l’àrbitre Jordi Bellver Isern, durant un partit entre aquest conjunt i l’Escola de la Noguera disputat el passat 7 de gener a Vilanova de la Barca. Com a conseqüència de la brutal agressió el col·legiat va patir fractura nasal, així com un cop a l’ull dret amb forta inflamació.

El subcomitè ha aplicat aquest sever càstig basant-se en l’article 308 del reglament disciplinari de la Federació Catalana de Futbol (FCF), que fixa entre un i quatre anys el període de sanció si el temps de baixa del col·legiat és superior a una setmana, com ha estat en aquest cas, que ha estat de deu dies. La sanció imposada és, doncs, intermèdia, ni la màxima ni la mínima. Si no hi hagués hagut un període de baixa superior a una setmana el càstig hauria estat de 25 partits. Val a recordar, a més, que l’àrbitre va presentar denúncia davant dels Mossos, entregant el comunicat mèdic, i el cas segueix el seu curs en la justícia ordinària.

El col·legiat va denunciar el futbolista als Mossos i el cas segueix el seu curs en la justícia ordinària

Pel que fa al club del jugador, el Cervera, no se li ha imposat càstig ni cap multa i s’ha sobresegut l’expedient obert en el seu dia. El club de la capital de la Segarra va obrir expedient en el seu dia acordant no prendre cap mesura contra el jugador al·legant que mai havia protagonitzat cap incident i posant a la seua disposició ajuda psicològica perquè, segons el Cervera, estava passant per un mal moment. Des del club també es va al·legar, basant-se en les declaracions de companys de P.P.F., que l’àrbitre havia increpat en diferents ocasions el jugador que després el va agredir amb expressions com “subnormal”.

Aquesta brutal agressió, malgrat tractar-se de l’incident amb un càstig més sever en la història del futbol lleidatà, no deixa de ser un fet que cada vegada es produeix amb menor freqüència en el futbol català i, en concret en el futbol lleidatà, després de les campanyes antiviolència que porta a terme l’FCF en els últims anys (vegeu el desglossament inferior).

El delegat territorial a Lleida i vicepresident de la Federació Catalana, Jordi Terés, va dir ahir que “malgrat la gravetat de l’incident, no deixa de ser un fet aïllat, però em sento molt preocupat perquè des de la Federació no pararem fins que aconseguim eradicar la violència de qualsevol tipus als camps de futbol”.

D’altra banda, el subcomitè també va acordar ahir imposar una multa de 100 euros a l’Ivars d’Urgell i al Torregrossa “per agressió confusa i tumultuària dels jugadors de tots dos equips”, donant per acabat el partit amb el 2-1 que figurava.

En el futbol base s’ha multat amb 50 euros l’Esportiu Ciutat la Seu, aquest en dos categories, i l’EF Rialp al no tenir els tècnics la titulació.

tracking