SEGRE

FUTBOL

Marc Carballo també se'n va com a entrenador a la Xina

Fitxa per dos anys i formarà joves futbolistes a la ciutat de Qingdao

Marc Carballo, diumenge passat al Municipal Joan Capdevila de Tàrrega.

Marc Carballo, diumenge passat al Municipal Joan Capdevila de Tàrrega.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El targarí Marc Carballo ha unit el seu nom a la cada vegada més llarga relació de tècnics lleidatans que han decidit entrenar a l’estranger. Carballo ha fitxat per dos anys per treballar en la formació de joves jugadors, dins d’un programa de la Federació Xinesa de Futbol a la ciutat de Qingdao. Va sortir ahir cap a la Xina i en principi no tornarà fins al proper mes de desembre.

“Em va trucar Òscar Céspedes, que ja està allà, per veure si m’interessava treballar amb nens de cara a preparar-los per pujar al primer equip”, explica Marc. A banda de Céspedes, exjugador del Tàrrega, com Marc, es troben allà diversos tècnics catalans, com l’ex del Barça B Jordi Vinyals, que té com a segon el també lleidatà Pep Muñoz, exentrenador del Tàrrega i del Lleida. “En principi coordinaré la formació de jugadors en futbol 8 i futbol 5”, afegeix el lleidatà, molt content per afrontar aquest nou repte en la seua carrera.

Marc Carballo va jugar 14 temporades a la UE Lleida, club en el qual va debutar al primer equip la temporada 1992-93, quan encara era juvenil i el Tàrrega militava a Primera Catalana. Marc va arribar al primer equip de la mà del seu pare, Juli Carballo, que era l’entrenador en aquell moment i que va fer història a l’ascendir l’equip a Tercera divisió en la temporada 1993-94. 

Marc Carballo va coincidir amb Joan Capdevila al Tàrrega en la temporada 1995-96, ja amb Carles Viladegut com a entrenador. Aquella campanya va finalitzar amb el títol de campions de Tercera divisió per al Tàrrega.

Marc va marxar al FC Barcelona i Joan Capdevila, a l’Espanyol, iniciant aquest últim una gran carrera que el va portar a ser internacional i proclamar-se, amb Espanya, campió de l’Eurocopa 2008 a Àustria i Suïssa i Campió del Món el 2010 a Sud-àfrica. Carballo, per la seua part, va passar per la UE Lleida, el Balaguer i el Fraga, abans de tornar al Tàrrega, club en el qual va disputar 400 partits. En l’actualitat, estava exercint de segon entrenador a la UE Guissona, a Segona Catalana i també estava vinculat a l’Escola de Futbol de la UE Tàrrega, on entrenava un equip Juvenil.

tracking