L'enduro pren Bassella

La Bassella Race 1 reuneix prop de 1.300 participants i 8.000 espectadors en la vuitena edició, dominada pel barceloní Josep Garcia, que estrena victòria al davant del lleidatà Jaume Betriu

Uns 8.000 espectadors es van donar cita al traçat.

El pilot de Súria Josep Garcia es va proclamar ahir vencedor absolut de la vuitena edició de la Bassella Race 1, al davant de Jaume Betriu, de Coll de Nargó, i del barceloní Oriol Mena, els dos últims pilots del Moto Club Segre, que també va dominar la categoria sènior gràcies al cambrilenc Iván Cervantes. Va ser una de les edicions més multitudinàries i dures de la Bassella Race, que va reunir prop de 1.300 pilots i amb un recorregut ple de novetats, amb trams d’enduro extrem i zones més tècniques.

Uns 8.000 espectadors no van deixar escapar l’oportunitat de veure in situ diversos campions d’Espanya d’enduro, com els tres que van acaparar el podi absolut de la prova i de l’Estatal de l’any passat, així com alguns dels participants de l’últim Dakar, com Gerard Farrés, Laia Sanz i el mateix Cervantes, entre d’altres.

Iván Cervantes va guanyar en sèniors, seguit de Gerard Farrés, i Laia Sanz va ser desena en Elit

Amb un temps rècord de 2 hores i 30 minuts, Garcia (KTM), vigent campió d’Espanya d’E1 i subcampió scratch, va dominar la prova de principi a final després de protagonitzar un bonic duel amb Betriu (KTM), guanyador de les dos últimes edicions del Campionat d’Espanya i dominador de la Bassella Race 2015, i Mena (Honda). Els tres pilots van marcar un ritme molt ràpid de carrera des de la sortida, traçant molt junts i intercanviant posicions en diferents punts del recorregut.

Al final de la primera volta, Betriu i Mena van entrar a boxes, mentre que Garcia va decidir no proveir, aconseguint així un avantatge que va saber rendibilitzar fins al final.

El de Súria, que va ser segon en la passada edició de la prova, va entrar a meta amb un avantatge d’un minut sobre el pilot de Coll de Nargó, mentre que Mena ho va fer amb gairebé tres minuts i mig de retard.

Lorenzo Santolino (Sherco), de Salamanca, va marcar el quart millor temps i el madrileny Alfredo Gómez (KTM), vencedor de l’Xtreme de dissabte, van completar els llocs d’honor de la categoria Elit, que va tenir els germans Ramon i Jordi Quer, de Juneda, classificats als llocs sisè i vuitè, respectivament, mentre que Laia Sanz completava una gran cursa amb un temps de 2 hores i 50 minuts, acabant en el Top Ten de la màxima categoria.

L’incombustible Ivan Cervantes (KTM), que dissabte havia dominat la categoria de clàssiques, es va emportar ahir la victòria en sèniors, que aquest any va comptar amb participants de luxe, amb el dakarià Gerard Farrés i Rafa Garcia, que van ocupar el segon i tercer calaix del podi, respectivament.

La categoria júnior, que es va disputar paral·lelament amb la sènior, amb uns 300 participants, va ser dominada pel pilot oficial d’Honda Bernat Cortés, seguit de Pau Tomás (Husqvarna) i Marc Cortés (Beta Trueba). En la prova d’Amics, amb gairebé 400 pilots a la línia de sortida, el més ràpid va ser Daniel Llobet (Husqvarna), mentre que Marc Serra (KTM) va guanyar la Merzouga Challenge i David Gómez (Husqvarna) la Challenge Michellin. En la Challenge Sandraiders hi va haver triple empat entre Ramon Gassó, Joan Marsal i Marius Cirera.