SEGRE

FUTBOL EFEMÈRIDE

Cervera, 100 anys de futbol

El club celebrarà el centenari amb un llibre, una exposició i dos partits || Ángel María Villar, que té un familiar a la ciutat, podria acudir als actes

A la imatge, expresidents i persones vinculades al club, després de l’acte de presentació d’ahir.

A la imatge, expresidents i persones vinculades al club, després de l’acte de presentació d’ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Futbol Esportiu Cervera celebrarà aquest any el centenari amb diferents actes, com ara l’edició d’un llibre que recopilarà tota la història del futbol a la ciutat, projecte que els seus impulsors, Anton Pedrós, Josep Gual i Josep Armengol, esperen poder culminar el 2019.

També s’organitzarà una jornada de retrobament amb totes les persones que han estat vinculades al club, prevista per al 10 de juny, així com una exposició retrospectiva que s’inaugurarà al setembre i dos partits, un entre el primer equip i un rival per confirmar i un altre entre els veterans del club i els del FC Barcelona.

Les celebracions van començar ahir amb la presentació de les activitats previstes en un saló de plens que es va omplir a vessar amb la presència d’autoritats, les persones que integren la comissió creada per a l’ocasió i alguns expresidents, com Josep Camps (1968-1978), Pepe Riu (en tres èpoques), Ramon Royes (1980-1985), Salvador Solé (1992-2002) i l’actual president, Ramon Bernaus (des del 2009).

El representant de la junta del centenari, Josep Aldomà, va explicar que el primer document trobat que fa referència al futbol a Cervera és un manifest que data del 7 de juliol del 1916 en què mostra la necessitat de construir un camp de futbol “no només per al lleure i la distracció, sinó també per a la salut física i moral, tan necessària per a la nostra joventut”, resava el document.

Llavors, segons Aldomà, es va constituir el Club Cerverí de Sports amb l’historiador Agustí Duran i Sanpere de president, que després es transformaria en l’actual CFE Cervera. El delegat de la Catalana a Lleida, Jordi Terés, va recordar que Ángel María Villar, president de la Federació Espanyola, va jugar de petit al camp de Cervera, ciutat on resideix un familiar seu, i va avançar que intentarà que acudeixi a un dels actes del centenari.

tracking