SEGRE

CICLISME INTERNACIONAL

El Kuwait aposta per Lleida

L’equip asiàtic mantindrà la seu europea a la província però deixarà Vielha || Ruben Caseny i Marc Vilanova segueixen en una formació que vol ampliar la seua nòmina de lleidatans

Marc Vilanova (esquerra) i Ruben Caseny (dreta) seguiran per segon any a l’equip asiàtic.

Marc Vilanova (esquerra) i Ruben Caseny (dreta) seguiran per segon any a l’equip asiàtic.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip asiàtic del Massi-Kuwait Cycling Project, nascut l’any passat i que aquesta temporada ja compta amb la llicència de la Unió Ciclista Internacional (UCI) per competir a la categoria Continenal, la tercera en l’àmbit professional, mantindrà la seu europea a Lleida, encara que canviarà d’ubicació. El 2016 es va instal·lar a Vielha, mentre que aquest any els responsables estan buscant un emplaçament més proper a la capital del Segrià per afavorir la logística de l’equip. “La intenció és fixar la seu al més a prop possible de Lleida per afavorir la mobilitat dels corredors, que es concentrarien aquí abans d’anar a les proves per Espanya i Europa. Ha estat un primer any de consolidació per a un equip que vol fer-se gran, amb un projecte de futur i amb el compromís del Govern de Kuwait de seguir donant-li suport”, explica l’aranès Manu Caseny, director esportiu de la formació.

El Massi-Kuwait Cycling comptarà aquesta campanya amb dinou ciclistes, si bé actualment només té cobertes la meitat de les places, entre les quals hi ha les dels dos lleidatans que ja van ser-hi l’any passat: l’aranès Ruben Caseny i el pallarès Marc Vilanova, que han renovat el contracte. No obstant, l’objectiu és ampliar aquesta nòmina de lleidatans. “Intentarem donar sortida a tot aquell ciclista que comenci a despuntar a Lleida, i per aquesta raó volem seguir tenint la seu aquí. Ens agradaria tenir entre tres i quatre lleidatans a l’equip, i estem treballant per fer-ho possible”, va asseverar Caseny.

L’equip començarà a competir al març per Europa i a l’agost anirà a la Vuelta a Colòmbia

En aquest sentit, l’equip va arribar a negociar amb Arnau Solé, l’altre lleidatà que l’any passat estava competint a professionals, en el seu cas al Burgos, però el corredor de Montclar ha decidit fer un pas enrere i tornar al circuit amateur de manera provisional, ara enrolat en el Compak de Tarragona, per aconseguir uns resultats que li permetin tornar a l’esquadra castellana a mitjans de temporada.

Entre els objectius que estudia Caseny per reforçar la nòmina de lleidatans, hi ha Francesc Gironés i la promesa balaguerina Cristian Mencia, que destaca per la seua capacitat en l’esprint i que afronta el seu segon any al món amateur.

L’equip té previst començar la temporada el pròxim mes de març amb proves a França, Espanya i Bèlgica, país aquest últim on s’ha creat una estructura esportiva, amb el belga Luc Schuddinck com a assistent esportiu, i on disputarà diverses carreres. Durant l’estiu prendrà part en proves pel centre d’Europa i anirà a la Vuelta a Colòmbia, prevista per a l’agost, mentre que a finals d’any completarà el calendari amb carreres a l’Àsia.

Triomf i liderat per a Arnau Solé a la CanonjaEl lleidatà Arnau Solé, després d’estar la temporada passada al Burgos de categoria Continental, ha tornat al món amateur i ho ha fet amb força, guanyant la primera jornada de la 31a Xallenge Ciclista de la Canonja, a Tarragona, per la qual cosa avui defensarà el liderat en la segona i última etapa. “Volia competir com més aviat millor i per això he decidit fer un pas enrere per aconseguir resultats i poder tornar d’aquí a uns mesos al Burgos”, va indicar el ciclista de Montclar d’Urgell.

tracking