BÀSQUET COPA DEL REI

El Barça, fora de la final

El base barcelonista Rice intenta superar el del València Diot.

El València Basket va eliminar de la Copa del Rei un irregular i ple de lesions Barça (67-76) i serà el rival avui a la final del Reial Madrid (18.30 h), que va vèncer l’amfitrió Baskonia per 99-103 després d’una altra pròrroga com davant l’Andorra. L’aventura copera d’aquest equip blaugrana en precari va arribar a la fi a les semifinals després de caure davant un València que va anar de menys a més i es va mostrar clarament superior i amb més recursos que els de Bartzokas.

Sense Perperoglou, baixa d’última hora per un problema al turmell que va obligar a donar entrada a Oleson, al Barça semblava que se li obria l’abisme en l’arrancada del partit. Sense forçar però també sense esperes, el València no va perdonar a l’inici i va aconseguir un 0-7 que reduïa encara més les expectatives d’un Barça cansat i sota mínims. L’invent de Diagné com a inicial no va donar resultat i les carències d’Eriksson en la seua defensa de San Emeterio van ser evidents des de l’inici. El càntabre va anotar cistelles de tota mena, a pesar de la qual cosa el marcador no es va disparar a l’arribar al final del primer quart (17-19). La successió d’errors dels valencians va ser desesperant en el segon quart i els homes de Georgios Bartzokas en van tenir prou amb penjar pilotes a Ante Tomic per anar obrint una bretxa que al descans ja era de nou punts (38-29). Encara que el pas per vestidors els va permetre girar full. El lleidatà Pierre Oriola, amb 9 punts en el tercer quart, i un superb Rafa Martínez, que va exercir com a revulsiu i va anotar tres triples, van igualar la batalla. També van arrancar més ficats en el partit els últims deu minuts els de Pedro Martínez davant d’un Barça impotent i amb Rice desaparegut.