SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça recula davant de Laporta

Retira parcialment el recurs contra l’expresident en l’acció de responsabilitat || Renuncia a demanar qualsevol compensació econòmica als cinc directius que no van firmar el pacte

El Barça recula davant de Laporta

El Barça recula davant de Laporta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona va presentar ahir un escrit davant de la secció 19a de l’Audiència Provincial de Barcelona mitjançant el qual desisteix parcialment del recurs presentat contra la sentència dictada en relació amb la demanda d’acció de responsabilitat i que va resoldre que la gestió econòmica de la junta directiva presidida per Joan Laporta no va donar pèrdues i sí beneficis.

Ara el club ja ha cobrat de la companyia d’assegurances Zurich part de la pòlissa per la responsabilitat civil (6,2 milions d’euros), així que renuncia a demanar qualsevol compensació econòmica als cinc directius que no van firmar el pacte amb el FC Barcelona al gener, com sí que van fer uns altres dotze. Es tracta de Joan Laporta, Xavier Sala i Martín, María Elena Fort, Rafa Yuste i Josep Maria Macià.

D’altra banda, el Barça assegura que la petició formulada respon al criteri manifestat de manera reiterada pel club, en el sentit que el motiu de fons del recurs era “que es fixés el criteri d’atribució de responsabilitat dels exdirectius en la seua gestió al capdavant del club”.

“En cap cas se’ls pretenia perjudicar a títol personal, ni a ells, ni a les seues famílies. D’altra banda, el FC Barcelona ja va arribar a un acord amb Zurich, la companyia asseguradora amb la qual tenia contractada una pòlissa de responsabilitat civil, que ja ha complert amb els compromisos amb el club”, conclou el comunicat.

El recurs es va interposar a la sentència del titular del Jutjat de Primera Instància 39 de Barcelona, José Manuel Martínez Borrego, que va desestimar l’acció social de responsabilitat interposada pel club contra l’expresident Laporta i setze dels seus directius, a qui atribuïen unes pèrdues de 47,6 milions d’euros en el seu mandat. En la sentència el jutge va estimar en quatre milions d’euros el benefici del mandat de Laporta.

D’altra banda, el president de l’Argentina, Mauricio Macri, que va arribar ahir a Madrid en la primera visita oficial a Espanya que es prolongarà fins al cap de setmana que ve, i en clau blaugrana, es reunirà amb el seu compatriota Leo Messi i amb l’expresident del Barça, Joan Laporta.

Ho farà presumiblement a Madrid amb motiu de la visita del conjunt blaugrana a l’Atlètic al Calderón aquest diumenge (16.15 hores).

tracking