ATLETISME

La Volta a Utxesa, a l'elit

La carrera, que tindrà lloc el dia 26, aspira a mantenir-se entre les tres millors d’Espanya en la seua distància || Els atletes faran un ‘mannequin challenge’

La prova es va presentar ahir a la Diputació amb representants dels ajuntaments organitzadors.

La Volta al pantà d’Utxesa celebrarà la quarta edició el proper dia 26, amb l’objectiu de seguir sent una de les millors en la seua distància, els 10 quilòmetres, segons la votació dels mateixos participants en un portal especialitzat en running. “Quan ho vam saber va ser una alegria immensa”, va explicar Xavi de la Fuente, responsable d’organització de la cursa. “Volem continuar millorant cada any, no ja per repetir aquesta posició sinó per ser els primers”, va afegir. A la presentació el van acompanyar els alcaldes de Sarroca de Lleida, Jaume Revés; de Torres de Segre, Josep Ramon Branzuela, i d’Aitona, Rosa Pujol. Els tres consistoris són coorganitzadors d’una prova que, a més, “ajuda a donar a conèixer el territori”, va explicar Rosa Pujol, vicepresidenta de la Diputació.

La principal novetat d’aquesta edició és que el recorregut, que serà el mateix, es farà en sentit invers. “Hi havia una pujada de 400 metres al final que era massa dura. Ara se la trobaran de baixada”, va explicar De la Fuente.

La prova espera completar les 500 places previstes. “Ja tenim més de 400 inscripcions i 89 en les curses infantils.” La cita ofereix dos distàncies, 10 i 6,5 quilòmetres, a més de les carreres per a nens. “En les curses infantils volem fomentar la participació, més que la competitivitat, per la qual cosa tots els nens portaran el dorsal 1”.

Abans de la carrera els atletes participaran en un mannequin challenge. “L’any passat ja vam fer una flashmob. Farem una sortida falsa uns minuts abans, es quedaran tots aturats per al vídeo i, a les 10.00, es donarà la sortida autèntica”, va afegir De la Fuente.