SEGRE

FUTBOL VIOLÈNCIA EN L?ESPORT

Nou càstig exemplar

El comitè imposa 25 partits a l’exentrenador del Verdú per agressió a l’àrbitre, el màxim quan no hi ha danys || El col·legiat va dir que el va agafar del coll al vestidor, cosa que el tècnic nega

L’àrbitre, en el moment de mostrar la roja a Campos, que li diu que vegi per vídeo la jugada.

L’àrbitre, en el moment de mostrar la roja a Campos, que li diu que vegi per vídeo la jugada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El subcomitè de competició de la delegació territorial de la Federació Catalana de Futbol va acordar ahir sancionar amb vint-i-cinc partits de suspensió l’exentrenador del Verdú, Raül Marín, que l’àrbitre Alaa el-Azouzi Harit va acusar d’haver agredit dins del vestidor a la conclusió del partit de Tercera Catalana davant del Bellcairenc disputat el dia 12 passat, tal com va reflectir a l’acta i en un escrit annex.

Val a recordar que, arran d’aquest incident, Raül Marín va ser cessat pel Verdú i també pel Balaguer on entrenava al futbol base, encara que ell nega que hi hagués agressió com assegura l’àrbitre, que va dir que l’havia agafat pel coll i li havia clavat un cop a l’abdomen.

El subcomitè ha aplicat l’article 322, que imposa la màxima sanció, en el qual es diu que “incorrerà en suspensió de quinze a vint-i-cinc partits (...) qui agredís l’àrbitre, assistents, directius o autoritats esportives, sempre que l’acció fos única i no originés cap conseqüència danyosa.”

La sanció és, doncs, exemplar i arriba gairebé tot seguit de la que va rebre fa dos setmanes un juvenil del Cervera que va ser suspès per dos anys, sent el màxim càstig imposat mai en la història del futbol lleidatà.El delegat territorial a Lleida i vicepresident de la Federació Catalana, Jordi Terés, va dir ahir que “el subcomitè és un òrgan totalment independent” i va reiterar el missatge federatiu que s’ha inculcat durant els darrers anys, amb les contínues campanyes contra la violència que es duen a terme des de la Federació. “No pararem fins que aconseguim eradicar la violència de qualsevol tipus dins dels camps de futbol”, va asseverar Terés.

En els últims anys la Federació Catalana de Futbol ha impulsat diverses campanyes per eradicar qualsevol comportament o actitud violenta. La primera va ser “Joc Net”, durant la temporada 2013-2014 i en la passada se’n va impulsar una altra sota el lema “Prou violència al futbol” i, a continuació, la de “Zero insults a la grada”.

El jutge únic de Competició va desestimar ahir les al·legacions presentades pel Lleida Esportiu i va acordar sancionar amb un partit de suspensió el porter Álvaro Campos. El porter va veure la roja directa dissabte passat davant de l’Atlètic Saguntí perquè, segons l’àrbitre, va jugar la pilota amb la mà voluntàriament fora de l’àrea, una cosa que Campos va continuar negant ahir. A Twitter va escriure: “No entenc la decisió de no treure la roja davant d’una equivocació de l’àrbitre on es veu clarament que em pica a la cara. Justícia?”. A més, el jutge únic va sancionar amb dos partits Cristian Gómez, expulsat mentre escalfava a la banda, i un partit a Òscar Rubio, aquest per acumulació d’amonestacions.

Així mateix, el jutge va obrir expedient al partit Atlètic Saguntí-Lleida, després de la reclamació dels lleidatans de suposada alineació indeguda del jugador local, Keita Karamokoba. El jutge ha donat tres dies hàbils al club valencià perquè es manifesti i també ha requerit al departament de llicències de la Federació Espanyola que emeti un informe sobre la situació d’aquest futbolista.

D’altra banda, Andorra va vèncer ahir San Marino per 0-2 i el jugador del Lleida Max Llovera va ser titular.

tracking