SEGRE

ATLETISME SOLIDARITAT

Córrer contra l'Alzheimer

El lleidatà Joan Paredes participarà en la marató de Barcelona en suport a la Fundació Pasqual Maragall, que investiga la malaltia || Crea una plataforma de ‘crowdfunding’ per recaptar fons

Joan Paredes arribant a meta en una prova mundial de Half Ironman.

Joan Paredes arribant a meta en una prova mundial de Half Ironman.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El lleidatà Joan Paredes correrà la novena marató, i la primera després de dos anys arrossegant una lesió al tendó d’Aquil·les, el proper 12 de març a la Zurich Marató de Barcelona. I no la correrà aquesta vegada per competir, ho fa per una bona causa: ajudar en el repte solidari de donar suport a la investigació de l’Alzheimer.

Paredes col·labora des de fa anys amb la Fundació Pasqual Maragall, que treballa per vèncer aquesta malaltia i aconseguir així un futur sense Alzheimer. “Conec la directora de la Fundació Pasqual Maragall, Glòria Oliver, que va ser qui em va proposar que fos el seu atleta solidari. Ells ja han fet diverses activitats d’aquest tipus en gimnasos i altres i ara ho farem en la marató de Barcelona. Hi col·laboro com a persona física i també com a membre del patronat de la Fundación Renta 4 (empresa en la qual treballa). Està de moda vincular salut i esport i vam pensar que es tractava d’una bona iniciativa”, explica Paredes.

Aquest especialista en Ironmans i maratons reapareixerà després d’estar més de dos anys lesionat

Per a aquest runner lleidatà córrer aquesta marató a Barcelona representa un doble repte solidari i també personal perquè suposarà la seua reaparició després de molt temps. “Vaig fer un stop d’uns dos anys i escaig per lesió al tendó d’Aquil·les. El meu últim Ironman el vaig córrer a Cozumel, Mèxic, ja fa tres anys. L’any passat vaig tornar a participar en carreres, però de menys distància, com a màxim de 10 quilòmetres. Així que aquesta marató de Barcelona em servirà també per provar-me i veure si puc tornar a competir en un Ironman a finals d’aquest any o principis del pròxim.”

Quant al repte solidari que afrontarà el 12 de març, Joan Paredes ha creat una plataforma de crowdfunding (cooperació col·lectiva, duta a terme per persones que realitzen una xarxa per aconseguir diners o altres recursos i que se sol valer per fer-ho d’internet) a través del web www.migranodearena.org, que té per objectiu recaptar fons a favor de la Fundació Pasqual Maragall.

“Qualsevol persona pot fer una aportació econòmica a través del web. Tots els diners recaptats aniran destinats directament a aquesta entitat per finançar els projectes d’investigació que porta a terme”, assenyala Joan Paredes. La Fundació Pasqual Maragall du a terme diversos estudis científics molt ambiciosos, entre els quals el denominat Estudi Alfa, que té com a objectiu la prevenció d’aquesta malaltia.

Competint a mig món en proves com a triatleta Joan Paredes, de 42 anys, canvia diàriament el vestit i la corbata d’expert en mercats financers per les malles i les sabatilles d’atleta. “Des de molt petit em va fascinar l’esport i fruit d’aquesta passió sempre he competit en diferents disciplines esportives”, explica. Va començar amb l’esquaix i després el seu afany de superació el va portar a centrar-se en les carreres d’ultraresistència com Ironman (la prova més exigent del triatló que consta de 3,86 quilòmetres de natació, 180 quilòmetres de ciclisme i 42,2 quilòmetres de carrera a peu), Half Ironman i maratons.

Joan Paredes arribant a meta en una prova mundial de Half Ironman.

Joan Paredes arribant a meta en una prova mundial de Half Ironman.

Joan Paredes arribant a meta en una prova mundial de Half Ironman.

Joan Paredes arribant a meta en una prova mundial de Half Ironman.

tracking