SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

La Cursa dels Templers canvia de dates per la calor

Passa del juny al març per evitar les altes temperatures i espera 500 atletes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tradicional Cursa dels Templers, amb la principal particularitat que tant la sortida com l’arribada estan fixades al castell templari de Gardeny, canviarà de data en l’onzena edició. Després que les dos anteriors es disputessin el mes de juny i un dissabte a la tarda, per pal·liar en la mesura del possible les altes temperatures, l’organització, que va a càrrec de l’Associació Esportiva Ekke, ha decidit passar la prova al mes de març, concretament al dia 5, i diumenge al matí com en els seus inicis, per evitar la calor.

“En les últimes edicions hem patit temperatures de 35 i 36 graus que posaven en perill la integritat dels participants, i per això hem cregut que el millor era disputar-la entre el març i l’abril”, va assenyalar Iván Espílez, un dels responsables tècnics.

L’organització no tem que aquest canvi de data i el fet que la prova es disputi una setmana abans de la Marató de Barcelona resti participació. “Pot ser que hi hagi un centenar de lleidatans que corrin a Barcelona, però molts d’ells vindran també a la nostra cursa perquè es tracta d’una carrera de deu quilòmetres”, va apuntar Espílez, que va fixar els objectius de participació prop del mig centenar d’atletes (actualment n’hi ha uns 200 d’inscrits).

“Ens agrada treballar a llarg termini i, com ja vam fer amb la Mitja Marató, inicialment l’objectiu és mantenir els 500 corredors que vam tenir l’any passat i aspirar en els pròxims a recuperar els gairebé 1.500 que tenia la carrera en els seus començaments”, va assenyalar el director tècnic, que va reconèixer que “estudiem la possibilitat de reduir el quilometratge per a futures edicions”.

La Cursa dels Templers mantindrà el mateix recorregut de les dos últimes edicions, a més d’obsequiar els participants amb productes de proximitat i visites guiades al Castell dels Templers. Les curses infantils es disputaran el dissabte dia 4 al matí.

Els organitzadors van presentar ahir la prova al mateix Castell dels Templers, com és tradició.

Els organitzadors van presentar ahir la prova al mateix Castell dels Templers, com és tradició.

tracking