SEGRE

MOTOCICLISME COMPETICIÓ

L’Enduro del Segre més segur

El Moto Club Segre tindrà onze desfibril·ladors, nou dels quals mòbils, en el pròxim Estatal, una acció pionera en el motociclisme || L’entitat ja ho va provar a l’Oliana Off Road de l’any passat

A l’Oliana Off Road de l’any passat ja es va fer una prova pilot.

A l’Oliana Off Road de l’any passat ja es va fer una prova pilot.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Organitzar proves esportives cada vegada més segures i fiables, tant per als esportistes com per als espectadors, és l’objectiu que persegueixen cada vegada més clubs, entre els quals hi ha el Moto Club Segre, que ha posat a la pràctica una acció pionera en el món del motociclisme espanyol de cara a la pròxima edició de l’Enduro del Segre. La prova emblemàtica d’aquesta especialitat a Espanya estarà cardioprotegida, ja que el club, en col·laboració amb l’empresa lleidatana Neosalus, comptarà amb onze desfibril·ladors (DEA) per donar cobertura a tots els participants.

El Moto Club Segre ja va posar a la pràctica aquesta iniciativa, a tall de prova pilot, en la carrera de l’any passat de l’Oliana Off Road. Llavors van ser tres els DEA que es van utilitzar, nombre que gairebé es quadruplicarà per a l’Enduro del Segre, que es disputarà els dies 11 i 12 de març.

L’Estatal d’Oliana obrirà la temporada d’enduro i espera entre 150 i 200 pilots de tot Espanya

Per a aquesta cita, que obrirà el calendari del Campionat d’Espanya, el club comptarà amb onze desfibril·ladors, dos de fixos a la zona de pàdoc, situada davant l’ajuntament d’Oliana, i nou mòbils que portaran a l’esquena els marshalls de l’organització que recorreran amb moto tot el traçat de 75 quilòmetres i que estaran alerta, via ràdio, a qualsevol incidència.

De fet, tot el personal del club s’ha format en la utilització dels DEA. “Estem molt conscienciats amb tot el que fa referència a la seguretat i al plantejar-nos la possibilitat de tenir desfibril·ladors per atendre qualsevol urgència no ens ho vam pensar dos vegades, ja que la salut és el primer”, va indicar Joan Figueres, un dels directors de la prova.

En l’àmbit competitiu, la prova espera entre 150 i 200 pilots, entre els quals els millors especialistes espanyols, com el lleidatà Jaume Betriu, campió d’Espanya de la seua categoria i escratx (general) les dos últimes temporades; el cambrilenc Iván Cervantes, diverses vegades campió del món; el barceloní Oriol Menal i els andalusos Víctor i Cristóbal Guerrero, entre d’altres. El gran absent serà el també barceloní Josep Garcia, subcampió estatal i que es perdrà l’arrancada de temporada al patir la setmana passada un accident de trànsit. La prova tindrà 75 quilòmetres, que inclouen una cronometrada, una extrema i tram.

tracking