SEGRE

ESPORT DE BASE

Un nen de 9 anys de Cervera: “Mare, vull jugar a futbol”

Una mare denuncia que l’EF Cervera no readmet el seu fill de 9 anys amb hiperactivitat || El club nega discriminació i al·lega que va ser per l’oposició dels altres pares a causa de la seua conducta

El petit Alan, amb la seua mare, Libera, ahir al seu domicili de Cervera.

El petit Alan, amb la seua mare, Libera, ahir al seu domicili de Cervera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Mare, vull jugar a futbol”, diu repetidament l’Alan, de 9 anys, a la seua mare, Libera, que es va posar en contacte amb aquest diari per denunciar que l’Escola de Futbol Cervera, en la qual es va formar el nen fins als 7 anys, no vol readmetre’l després que fa dos temporades els convidessin a sortir del club per les contínues queixes dels altres pares a causa, segons ells i corroborat pel club, de la seua conducta i comportament que afectava l’harmonia del grup.

La mare entén que “hi ha discriminació” i creu que el motiu pot ser que “el meu fill és hiperactiu, pateix el trastorn TDAH, però no ha matat ningú. No volien ni volen el meu fill i no sé per què”. Assegura que des de fa un any que li van detectar la patologia es tracta a Barcelona i que la temporada passada, quan va estar a l’EF Tàrrega, “no hi va haver cap problema, però ell volia tornar a jugar on vivim, amb els seus amics. Per al meu fill, el futbol és una obsessió”. Va intentar tornar a inscriure’l l’agost passat, però no el van readmetre.

La progenitora diu que el petit fa un any que està en tractament i el club veia la situació insostenible

Per la seua part, el president de l’EF Cervera, Òscar Villena, nega taxativament cap tipus de discriminació. Explica que “hi va haver una primera votació de la junta i va sortir que no perquè molts pares ens van advertir que si el readmetíem, immediatament donarien la baixa els seus fills”.

La cap d’estudis del col·legi on estudia l’Alan, després de parlar amb la mare, va anar a mediar davant del club. “I vam elaborar un esborrany de condicions que podia venir només a entrenar-se però amb nens un any més grans per evitar problemes i amb un entrenador que hi ha al club qualificat en Educació Especial. Eren condicions prorrogables dia a dia, i en cas de conducta inapropiada se’l donava la baixa. Tampoc ho van acceptar els pares. Hem de vetllar pel bé de tot un col·lectiu, no només per un nen o dos”, explica Òscar Villena, que també va consultar la federació i compten amb el seu suport.

“La situació ja era insuportable, posant diverses vegades en perill la integritat física dels companys, amenaçant els espectadors i acompanyants d’un equip i l’altre, inclosos els seus propis familiars. I abans de convidar-lo que anés a un altre equip es va fer tot el possible per evitar arribar a aquest extrem. La votació de la junta ja era l’últim”, va insistir Villena.

Pel que fa a l’EF Tàrrega no consten queixes pel comportament del nen, que va deixar d’anar a l’abril a entrenar-se sense acabar la competició. Però el club no li ha donat la baixa perquè deu tres quotes i és el procediment que se segueix en aquests casos. Tampoc va tornar la roba, malgrat els insistents precs a la mare.

El TDAH, hiperactivitat i dèficit d’atenció El Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) es caracteritza per l’existència de tres símptomes: hiperactivitat, falta d’atenció i impulsivitat, però es pot diagnosticar i tractar. És important que des de petits els pares de nens hiperactius fomentin la realització d’activitats físiques i esportives, però, malgrat ser força convenients per a ells, aquestes activitats els resultaran dificultoses: els costarà ser constants, tendeixen a ser competitius, però no sempre són eficaços i la frustració que això els genera els pot portar al desànim i a l’abandó. Els van millor les activitats esportives individuals que les de grup, segons apunten els metges.

tracking