SEGRE
alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Actel Força Lleida visita aquesta nit (21.00) la pista del Corunya, un rival directe en la lluita per jugar el play-off, amb la baixa ja segura d’Alfons Alzamora. El pivot balear ja no va viatjar ahir a terres gallegues amb l’expedició lleidatana per uns problemes en un turmell, malaltia que arrossega des del partit davant del Gipuzkoa de fa unes tres setmanes i que pràcticament li va impedir jugar davant del Melilla. Dimecres es va sotmetre a una ressonància magnètica i els metges del club esperen conèixer ben aviat els resultats per determinar l’abast real de la lesió. El tècnic Borja Comenge va anunciar la seua baixa minuts abans d’emprendre un viatge de més de dotze hores cap a Galícia. “El turmell no millora i hem cregut convenient que el millor és que no jugui, i per això ja no ha viatjat. Considerem que som millors amb Alfons que sense ell, però també és veritat que a aquestes altures de la temporada prefereixo que descansi i saber realment quina és la lesió, i no que vagi trampejant la situació per jugar un parell de minuts i després no pugui posar el peu a terra”, va afirmar. “Una vegada tinguem les proves, veurem què fem”, va afegir. La baixa d’Alzamora deixa Mbaye com a únic center de l’equip i obligarà el vinculat Kregor Hermet a aparellar-se amb les torres corunyeses, una situació que ja es va viure fa una setmana i que l’Actel va saber resoldre favorablement. “Vam ser capaços de guanyar el Melilla sense Alfons. L’equip va fer un pas endavant a nivell mental i Kregor va complir el seu rol a pesar de tenir una papereta complicada, jugant de cinc per defensar Arteaga”, va indicar Comenge, que veu l’equip capacitat per competir. “Hem de sentir-nos capaços de sobreposar-nos a la baixa d’Alfons i de ben segur que Kregor farà un altre pas endavant, encara que l’equip, en general, també ha de fer-lo.”

A diferència del partit davant del Melilla, que Comenge va haver de preparar sense poder comptar amb Alzamora ni Mbaye en els entrenaments i sense saber si podrien jugar, “aquesta setmana ens hem preparat sabent que Alfons no hi seria. No hi havia aquest punt d’incertesa. Crec que serà un partit molt similar als del Gipuzkoa i el Melilla, perquè la proposta defensiva és la mateixa”, va apuntar. Comenge no amaga que guanyar a la Corunya atorgaria moltes opcions, però no considera el partit com una final. “Seria una victòria molt important, i encara més si guanyem l’average (els gallecs van guanyar 80-89 al Barris Nord). Totes les victòries fora de casa són com una bonificació extra, però encara queda molt. Si guanyem, no podem donar per fet el play-off, i si perdem, tampoc estaríem descartats. Quedarien sis partits i això és tot un món”, va afirmar el tècnic de l’Actel, que va puntualitzar: “Quan pugem a l’autocar per tornar a Lleida, si hem perdut, que ho hàgim fet amb la nostra millor versió, com davant del Melilla, perquè si haguéssim caigut en la pròrroga hauria estat molt satisfet amb els 40 minuts que va jugar l’equip, i més després del mal inici de partit que vam fer. Estar mentalment i físicament bé i donar el nostre límit, aquest és el repte davant del Corunya”, va concloure.

La base del Força Lleida dóna exemple de companyonia Diumenge, en un partit provincial de preminis entre el Força Lleida A i el CB Seròs, es va veure una escena en la qual la companyonia va estar per sobre de la rivalitat. Veient que un jugador del Seròs no podia cordar-se les sabatilles, fet que va fer parar el joc, un jugador de l’Actel, Mamadou Coulibaly, es va oferir a fer-ho, una foto que va ser tuitejada més de cent vegades a la xarxa. “Sense l’altre equip no hi ha partit, no es pot jugar. Així que respecte, empatia i col·laboració per gaudir del joc”, va escriure la Catalana a Twitter.

La imatge en la qual el jugador del Força Lleida lliga els cordons de les sabatilles a un rival.

La imatge en la qual el jugador del Força Lleida lliga els cordons de les sabatilles a un rival.

tracking