EL MILLOREL PITJOR

Pas enrere de l’Actel Lleida

Perd a la pista del Corunya, un rival directe en la lluita pel ‘play-off’ per l’ascens, per la qual cosa el Palma pot tornar a igualar-lo a triomfs demà || La falta de rotació, amb l’absència d’Alzamora, va ser determinant davant d’una plantilla àmplia i amb una gran qualitat

Rubín de Celis, intentant superar Monaghan, es va veure sempre lligat pels rivals i es va mostrar molt desencertat en atac.

L’Actel Força Lleida va fer ahir un pas enrere a la pista del Corunya, on va perdre per 12 punts (83-71), de cara a les seues aspiracions de disputar el play-off per l’ascens. Malgrat que els de Comenge mantindran la novena posició, el Palma pot demà empatar-los a 15 victòries, per la qual cosa el partit a les Balears es presenta apassionant i decisiu.

L’intercanvi de cops durant els primers compassos del partit va donar pas a minuts de qualitat per part de l’Actel Lleida, especialment en atac, i amb un parcial de 0-9 culminat amb un triple de Sevillano, va provocar el primer temps de Díaz a 4.30 de començar el partit i amb 5-14 al marcador. Comenge va aprofitar aquesta aturada per donar entrada a Hermet i Martí, ja que Mbaye i Demétrio ja havien comès les seues primeres faltes. El Corunya va saber treure partit d’aquesta situació i, empès pels col·legiats, va començar a reaccionar a base de tirs lliures. Sense notícies d’una personal local. Es van posar de nou els locals en el partit i van aconseguir marxar al final del primer quart només tres punts darrere dels de negre (17-20), amb els primers punts d’Hernández.

L’absència d’Alzamora va ser coberta per l’estonià, que va complir per sobre de les expectatives

El segon quart va arrancar de la millor manera possible, amb un triple de Sutina. Però van respondre els gallecs amb una dosi doble. Primer, un de Djuran i, a continuació, un altre d’Hernández, per empatar el partit de nou. Una safata fàcil de Rowley va culminar la remuntada taronja i el tècnic lleidatà va demanar el primer temps amb el 25-23. Feia falta ajustar la defensa dels interiors, l’arma local més poderosa. Els lleidatans van respondre a la reacció del Corunya amb Feliu com a màxim exponent. Un triple de Miki va ser respost per un altre de Djuran, però Feliu va donar un nou cop sobre la taula. S’estaven veient minuts d’un gran bàsquet, encara que les defenses eren pràcticament inexistents. Els últims minuts d’aquesta primera meitat van ser de màxima igualtat, amb un intercanvi de cistelles constant i els tècnics, conscients que cada una podia valer el seu pes en or, van jugar les seues cartes. Amb el 41-42, Tito Díaz va demanar temps i Monaghan va anotar dos tirs lliures en la jugada següent, a falta de 13,6 segons per al descans. Li quedava un tir a l’Actel Lleida i la responsabilitat va ser, qui si no, per a Nevels. Aquesta vegada el seu llançament de mitja distància no va entrar i els dos equips van encarar els vestidors amb el 43-42. Ofensivament, els de negre estaven complint per sobre dels seus percentatges, però darrere estaven patint massa i no especialment per culpa dels interiors.

No va començar gens bé la segona meitat per als interessos dels lleidatans. Els costava un món crear perill i al Corunya, en canvi, gens. Comenge va donar entrada a Simeón per un Rubín a qui no li sortia res i Djuran estava inspiradíssim. Un triple seu va provocar que el tècnic lleidatà demanés temps, coincidint amb la màxima diferència local (50-42). Nevels va anotar la primera cistella de l’Actel als 3.51 d’aquest tercer quart. Però aquesta cistella en suspensió va donar pas als millors moments, amb una inspiració en atac que va acabar amb un parcial de 0-9 (50-51) després d’una cistella de Demétrio, molt fluix fins al moment. Però el Corunya va trobar en Zyle la reacció a aquests moments de crisi i gràcies a l’interior va tornar a manar, assolint els 7 punts d’avantatge al final d’aquest període (62-55).

De nou va començar amb il·lusió l’últim parcial, amb un triple de Sutina que donava esperances d’una remuntada. Però també de nou es va bloquejar l’equip en atac i van començar a pesar les cames davant d’un equip que va tenir més rotació. D’aquesta forma, no va tardar gaire el Corunya a assolir de nou els 8 punts d’avantatge (70-62), a la qual cosa Comenge va respondre amb un temps mort. L’Actel va passar al sistema de buscar Nevels, però el nord-americà no estava ahir tan inspirat com de costum, tot i complir els números habituals. Si no anotava ell, no ho feia ningú, i els gallecs es van posar 9 a dalt (78-69) a falta de 2.28. Massa per a un equip que es va presentar a Galícia sense Alzamora i amb Hermet en la rotació, encara que l’estonià va estar més que correcte. Al final, no hi va haver temps ni forces per reaccionar i l’Actel Lleida va perdre a la pista del Corunya (83-71). Un pas enrere cap al play-off.