EL MILLOREL PITJOR

Jornada negra de l’EFAC

A pesar de la multitud d’adversitats patides, l’EFAC va fer un bon partit.

És difícil que a un equip li passin tantes coses negatives en un sol partit. Tot i això, l’EFAC va fer un partit molt seriós i va plantar cara al Rapitenca (3-1), a pesar de les circumstàncies.

Els d’Almacelles, que van arribar al partit amb nombroses baixes a la zona defensiva, van tenir veritables problemes per confeccionar un onze amb garanties per afrontar un complicat compromís. David Giménez va apostar pel juvenil Mamoudou com a central, que va debutar en un dels feus més complicats. Ja en els primers compassos, es va veure que seria un matí dur per a l’EFAC. Primer, amb la lesió del lateral esquerre Barco i, després, amb el canvi obligat de l’esmentat Mamoudou al trobar-se malament físicament i patir dos conats de desmai.

Malgrat tot, els visitants van afrontar amb enteresa les adversitats i sense perdre la cara al partit. Així, en el minut 35, en una rematada dins de l’àrea, Enric Bosch va aconseguir el 0-1 i va avançar els seus. Les coses van semblar redreçar-se, però la mala fortuna es va acarnissar de nou amb els visitants, que van encaixar el gol de l’empat en un més que probable fora de joc i a tan sols un minut del descans (1-1).

La fortuna va continuar esquiva amb els de David Giménez a la segona part i, tot just reprendre’s el xoc, Hortal va veure una segona groga molt rigorosa que deixava el seu equip amb deu. I uns minuts més tard, es va produir dins de l’àrea una espenta i la pilota va tocar les mans de Joel de manera involuntària. L’àrbitre va assenyalar un penal, que, transformat per Samu, va significar el 2-1. La cosa no va quedar aquí; cinc minuts després, un robatori de la pilota a Joel Chiné en clara falta no assenyalada va donar pas a una situació absurda: el jugador, al girar-se, va travar un rival per darrere i, per aquesta acció, va veure la segona amonestació, cosa que va portar l’expulsió, i per la qual cosa l’EFAC va haver de jugar els més de vint minuts que quedaven per finalitzar el partit amb dos homes menys.

Tot i així, van tenir dos ocasions clares per empatar. La primera, en una rematada creuada d’Héctor Badía i, la segona, en una pilota centrada des del lateral que ja es cantava com a gol i que al final va acabar sortint per poc.

En un bon contraatac dels locals en el minut 78, Nacho liquidava les opcions visitants amb el 3-1 que ja va ser definitiu i va tancar el matx.

La setmana que ve, l’EFAC rebrà al seu camp la visita del Rubí, un rival de la zona baixa de la taula i, en principi, assequible per oblidar ràpidament aquesta jornada i superar les baixes que l’afecten.

”Hem donat la cara, estic orgullós del meu equip”L’entrenador de l’EFAC, David Giménez, va lamentar les dificultats patides pel seu equip: “És difícil explicar-ho, perquè ens ha passat de tot, i pràcticament tot dolent, però em sento orgullós del treball fet pel meu equip. Sabíem de la dificultat del rival i volíem fer un bon partit, però se’ns ha posat encara més difícil per les lesions i pels canvis obligatoris, perquè no teníem més defenses. Malgrat tot, hem donat la cara.” Sobre l’arbitratge, va manifestar: “Ens ha perjudicat una vegada i una altra. El gol de l’1-1 crec que era un fora de joc clar, ens ha expulsat dos homes amb amonestacions més que rigoroses i el seu penal ve d’una mà que ha sigut involuntària.”