SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Màrquez-Viñales, el duel

El lleidatà arriba millor que l’any passat per defensar un títol que buscarà per quarta vegada a partir de diumenge || El gironí, dominador de tots els tests, es perfila com a màxim rival

Marc Màrquez i Maverick Viñales són els favorits a les quinieles, en què no apareix Lorenzo.

Marc Màrquez i Maverick Viñales són els favorits a les quinieles, en què no apareix Lorenzo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Per trajectòria, palmarès, experiència i, per descomptat, per ser el vigent campió, Marc Màrquez és el màxim aspirant al títol de MotoGP 2017, un campionat que arranca aquest cap de setmana que ve a Qatar ple d’incògnites. La principal, qui li disputarà la corona al de Cervera, que buscarà la seua quarta en la categoria reina. Maverick Viñales, que debuta amb Yamaha, es perfila d’entrada com el més perillós oponent del lleidatà, més si és possible perquè ha dominat tots els tests previs a l’arrancada del Mundial.

L’arribada de Viñales a Yamaha per substituir Jorge Lorenzo ha introduït un nou aspirant al Mundial. I els tests de pretemporada ho han confirmat. Viñales ha estat el més consistent en les proves d’hivern al demostrar que està preparat per afrontar la baralla pel títol contra pilots de la talla de Màrquez, Rossi o Lorenzo. No obstant, el lleidatà, actual campió del món, continua sent el gran favorit per aconseguir la victòria malgrat que la seua Honda sembla estar uns passets al darrere de la Yamaha, almenys pel que sembla en pretemporada.

El campionat arranca el cap de setmana a Qatar amb Marc i Maverick com a únics aspirants al títol

Aquesta dualitat per aspirar al títol la confirmen els pronòstics realitzats per alguns dels rostres més autoritzats de la graella. Els vint-i-dos pilots i expilots consultats per Repsol han donat com a campió Marc o Maverick, sense que entri cap altre aspirant a l’equació.

Malgrat el bon paper de Viñales als tests, Màrquez encara se situa al davant, almenys pel que fa als pronòstics. Deu aposten pel d’Honda i vuit pel de Yamaha, mentre que llegendes com Àlex Crivillé o Ángel Nieto prefereixen no mullar-se per cap dels dos, prova de l’enorme igualtat entre tots dos. El mític Freddie Spencer, que ha vist com Marc li prenia molts dels rècords de precocitat, aposta pel de Cervera, igual que Nicky Hayden, Lucio Cecchinello, Tadayuki Okada, Johann Zarco, Héctor Barberá, Bradley Smith, Pol Espargaró o Álvaro Bautista, mentre que altres, com Wayne Gardner, Kevin Schwantz o Randy Mamola donen com a guanyador Viñales.

L’altre pilot més anomenat és Valentino Rossi. Per a Neil Hodgson (campió del món de Superbikes) o Jonas Folger, l’italià pot aspirar a la segona plaça, però no al títol. Destaca la poca presència de Lorenzo entre els tres primers. El mallorquí ha de demostrar que Ducati ha fet el pas que necessita per entrar en la lluita pel títol mundial de MotoGP.

tracking