BÀSQUET LLIGA FEMENINA

El ‘play-off’ haurà d’esperar

El Cadí la Seu perd el derbi a Girona i haurà de guanyar a l’última jornada el Bembibre per assegurar-se la presència a quarts || La falta d’encert a la segona meitat, clau de la derrota

Meiya Tirera i Bahí intenten evitar el llançament de Naignoume Coulibaly, jugadora del Girona.

El Cadí la Seu haurà d’esperar a l’última jornada per certificar el seu accés als play-offs pel títol de la Lliga Femenina, ja que ahir va perdre el derbi a la pista del Girona (72-51) i necessita un triomf per segellar la classificació. A l’últim partit, que es jugarà al Palau d’Esports dissabte (19.00), les de l’Alt Urgell necessiten guanyar un Bembibre que ja té la permanència assegurada.

En el derbi, l’equip que dirigeix Joan Carles Pié va tenir massa problemes d’encert a la segona meitat i també va notar l’absència de Bronckhorst en la direcció, la qual cosa va donar avantatge a les gironines en la rotació. Amb tot, el Cadí va començar molt concentrat en atac, i va posar en problemes un Girona que estarà present a les semifinals dels play-offs com a segon classificat de la fase regular. Després d’un triple de Pérez que significava el 10-14, el tècnic local va haver de demanar temps, ja que Tirera estava castigant molt sota el cèrcol. Les locals van aconseguir ajustar el marcador al final del primer quart (17-18) i no va ser fins al final del segon que van aconseguir capgirar el partit. Tirera es va quedar en els 12 punts del primer quart i el Girona ho va aprofitar per marxar al descans 3 a dalt (33-30). A la segona meitat, les gironines van prendre el comandament i ja no van deixar que el Cadí optés a donar la sorpresa. Van començar a anotar amb facilitat, mentre que les de l’Alt Urgell van perdre massa pilotes, amb la qual cosa van deixar el partit pràcticament dat i beneït al final del tercer quart, al qual es va arribar amb un ampli 56-42. El cansament va començar a passar factura i les lleidatanes van ser incapaces de reaccionar davant un joc interior del Girona massa potent. El marge va anar ampliant-se fins als 26 punts de diferència (70-44), amb un Cadí que sols havia estat capaç d’anotar dos punts. Un triple de Vilaró va trencar aquesta dinàmica i les visitants van firmar un parcial de 0-7, però ja era massa tard com per plantar cara. El Girona va certificar la vint-i-unena victòria de la temporada i es va venjar de les dos derrotes contra el Cadí, la primera a la final de la Lliga Catalana i la segona al partit de la primera volta.

Per la seua banda, Andrea Vilaró va assenyalar que “ens marquem com a objectiu donar-ho tot en els últims set partits i encara tenim l’opció de classificar-nos”.

“L’important és que depenem de nosaltres”Joan Carles Pié, tècnic del Cadí la Seu, va manifestar després del partit que “hem tingut massa problemes físics com per poder reaccionar al tercer quart. Ens han pesat massa i no hem estat capaços de competir”. No obstant, va afegir que “l’important és que ens ho jugarem tot a una carta, però que ho farem depenent de nosaltres. Si guanyem el Bembibre aconseguirem un bonic objectiu”.