SEGRE

Alerten que tres de cada quatre 'runners' no s'ha fet mai una prova d'esforç

Nou de cada deu no es prepara correctament per córrer, segons un estudi

Una cursa atlètica popular a Lleida.

Alerten que tres de cada quatre 'runners' no s'ha fet mai una prova d'esforçMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou de cada deu espanyols no es prepara correctament per córrer, el que ocasiona que un 61,8 per cent pateixi problemes mentre practica el "running", sobretot lesions musculars i mals de cap.

Una enquesta avalada per la Societat Espanyola de Medicina de l’Esports (SEMED) i patrocinada per Cinfa indica que tres de cada quatre "runners" no s’ha fet mai una prova d’esforç (75,1%) ni segueix un pla d’entrenament regular (77%), mentre que la meitat (48,5%) no escalfa abans de córrer ni fa estirades després.

El mateix estudi, publicat amb motiu de la celebració el 6 d’abril del Día Internacional de l’Esport, revela que els corredors populars es gasten una mitjana de 475 euros a l’any en la practica d’aquest esport, però que no comproven si el seu estat de salut els permet córrer.

De fet, al 28,4 per cent se li ha diagnosticat una patologia anteriorment i no ha constatat si la mateixa és compatible amb córrer.

S’hi suma que el 86,2 per cent no segueix un pla d’alimentació adaptat a la seua pràctica esportiva.

L’estudi, elaborat amb les respostes a un qüestionari enviat a unes 2.400 persones d’entre 20 i 60 anys, revela que entorn de 3,14 milions d’espanyols practica el "running". Un 63 per cent són homes i el 37 per cent restant, dones.

De mitjana, corren a la setmana tres hores i 22 minuts, i més de la meitat surt tres o més vegades.

Segons l’estudi, a Catalunya, concretament, sis de cada deu esportistes ha patit problemes de salut corrent, set de cada deu (69%) no s’ha fet mai una prova d’esforç, vuit de cada deu (80,2%) no té un pla d’entrenament regular i nou de cada deu (88,8%) no segueixen un pla d’alimentació habitualment

tracking