Futbol

Victòria amb dubtes

El Lleida obté la vuitena victòria consecutiva a casa amb sofriment i aturant Campos un penal a un inexpert Mallorca B, que va jugar molts minuts en inferioritat numèrica i va estar 2-0 a baix || L’equip blau retalla dos punts al ‘play-off’ i ja és només a sis

El Lleida es va encallar en moltes fases contra un animós Mallorca B.

El Lleida Esportiu va encadenar aquest diumenge la vuitena victòria a casa davant del Mallorca B (2-1) i va retallar dos punts als llocs del play-off quedant-se a sis del Badalona, però després d’un mal partit en el qual va generar, sobretot a la recta final de la segona part, més ombres que llum davant d’un rival novell que s’havia quedat abans de la mitja a hora de joc amb deu per expulsió d’un dels seus centrals. Campos va salvar del desastre l’equip al minut 85 quan va aturar un penal que hauria suposat el 2-2. Si el que compta són els resultats, sens dubte al Lleida no li va poder sortir més rendible la jornada.

De la mateixa forma que s’ha guanyat per mèrits propis el dret a ser considerat com el millor equip del grup a la segona volta, ahir va fer durant molts minuts un futbol pla, sense enllaçar dos passades seguides a la primera part i patint a la recta final víctima de la pròpia incapacitat de gestionar una victòria que estava ben encarrilada gràcies a dos jugades d’estratègia. Amb la baixa d’última hora de Javi López, el Lleida va saltar al camp com si estigués encara imbuït en el seu ànim per la decebedora derrota de l’anterior jornada davant del Balears.

El Mallorca B es presentava com un equip que acumulava quatre jornades sense perdre i que sortia dels perillosos llocs del descens, però el millor equip de la segona volta no va estar ahir a l’alçada en gaires fases del partit. Almenys, quan tots dos equips van estar en igualtat numèrica, el Lleida no va ser superior al jove i inexpert equip mallorquí. Al contrari. L’expulsió innocent i absurda del central visitant Antoine abans de complir-se la mitja hora de joc, va permetre a l’equip lleidatà deixar-se anar una mica més però no va ser capaç ni tan sols d’inquietar la porteria balear.

Cal pensar que la xarrada del descans va servir per veure un altre Lleida, que va sortir amb més empenta i en tot just cinc minuts, del 53 al 58, es va situar amb un 2-0 gràcies a un córner i una falta servida des del centre del camp en respectives accions d’estratègia culminades per Mikel Fernández i Marc Nierga. Però el que semblava que havia de ser una victòria més fàcil del que s’entreveia a la fosca primera part, es va complicar quan va ser expulsat Albisua, que es va embolicar davant del millor dels visitants, Caye, i el va haver d’agafar quan aquest se n’anava directe cap a Campos. En la falta, Serrano reduïa distàncies davant d’un Lleida que va perdre els papers. Aleshores, quan encara figurava el 2-0, Siviero havia introduït canvis al centre del camp per rematar el partit. Però aquesta expulsió d’Albisua tan absurda com havia estat la del seu rival va propiciar que als blaus els entrés una fluixedat de cames en la qual semblava que fossin ells els joves jugadors d’un filial i no el Mallorca B. Per fortuna, Campos, una vegada més, va salvar els mobles.