SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Sancionen Messi amb 4 partits

La FIFA el castiga d’ofici per dirigir “paraules injurioses” a un assistent que l’àrbitre no va reflectir a l’acta || L’AFA qualifica la decisió d’“injusta i arbitrària”

Messi surt del camp després del partit contra Xile a Buenos Aires.

Messi surt del camp després del partit contra Xile a Buenos Aires.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Disciplinària de la FIFA ha acordat imposar quatre partits de suspensió a Leo Messi per pronunciar paraules injurioses contra un assistent en el partit contra Xile, corresponent a les eliminatòries per al Mundial de Rússia 2018 que l’Argentina va vèncer 1-0 amb gol de penal del blaugrana. En un comunicat, la FIFA informa que l’esmentada comissió aplica els articles 77, lletra a), i 108 del codi disciplinari i el suspèn durant quatre partits de competició oficial i li imposa una multa de 10.000 francs suïssos. El primer partit en el qual s’aplica la sanció és el que aquest dimarts va disputar la selecció albiceleste davant de Bolívia a La Paz (2-0), i els següents seran els de les eliminatòries davant l’Uruguai, Veneçuela i el Perú.

L’esmentada comissió va actuar d’ofici, en aquest cas, ja que les “paraules injurioses” de Messi contra un dels àrbitres assistents, en concret el número u, no van ser recollides a l’acta del col·legiat. La FIFA va sol·licitar informació addicional a l’àrbitre, així com als tres assistents, en relació amb l’esmentat incident. En el text figuren aquestes declaracions, en les quals diuen no haver escoltat “cap llenguatge ofensiu de part de Messi”.

Kempes la va qualificar de “desmesurada” i va dir que “potser a la FIFA no li fa falta l’Argentina a Rússia”

Tanmateix, l’assistent número u, Emerson Augusto do Carvalho, apunta que després de xiular-se una falta de Messi, que era al seu costat, al final del partit, va veure com “es queixava contra l’esmentada falta aixecant les mans” i dient-li “alguna cosa que en aquell moment” no va entendre. “Només després, a través de la premsa, vaig entendre que es tractava d’un insult”, afegeix l’assistent.

La sanció va provocar la reacció dels estaments argentins. Marcelo Tinelli, president de seleccions nacionals de l’Associació del Futbol Argentina (AFA), va dir que és “injusta i arbitrària” i va assegurar que apel·laran. Per la seua part, exjugadors i exentrenadors també van criticar la decisió de la FIFA. César Luis Menotti, entrenador i campió amb l’Argentina de la Copa del Món del 1978, va qualificar la sanció de “disbarat”, mentre que un altre campió, Mario Alberto Kempes, va dir que era “desmesurada”. Fins i tot el president de Bolívia, Evo Morales, es va solidaritzar amb el blaugrana.

tracking