SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Viñales estableix la residència a Andorra

El primer líder del Mundial de MotoGP feia diverses setmanes que vivia al país || El veu ideal per entrenar-se

Maverick Viñales, durant el cap de setmana passat al Gran Premi de Qatar.

Maverick Viñales, durant el cap de setmana passat al Gran Premi de Qatar.MOTOGP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot Maverick Viñales, guanyador el cap de setmana passat de la primera carrera del Mundial, a Qatar, i, per tant, primer líder del Mundial de MotoGP, s’ha sumat a la cada vegada més llarga llista d’esportistes d’elit, sobretot del món de motor, que ha establert la residència a Andorra, segons publicava ahir el Diari d’Andorra.

El principal motiu pel qual figures especialment de l’esport espanyol, però també d’altres àmbits, ho fan és que a Espanya han d’abonar actualment prop del 50% dels seus ingressos a Hisenda, mentre que al Principat d’Andorra el tipus general és del 10%.

A Espanya els esportistes d’elit tributen el 50% dels ingressos a Hisenda i només el 10% al Principat

Viñales, després de diverses setmanes vivint i entrenant-se en aquest país, ja ha rebut el carnet de resident andorrà. Segons recordava l’esmentat diari, durant el Champions for Unicef, organitzat a primers d’any per MoraBanc Andorra, ja va anunciar el seu interès per convertir-se en resident andorrà.

En declaracions al Diari d’Andorra, Viñales explicava fa uns dies que “he vingut especialment per entrenar-me. M’agrada molt l’ambient que hi ha a Andorra”. Va afegir que “buscava un lloc tranquil i aquí l’he trobat”.

Qüestionat sobre si tenia intenció d’establir-hi la seua residència, va respondre que “ho estic provant, però aquí estic molt content”.

En aquest sentit, s’ha vist Maverick Viñales aquest hivern en sortides diàries en bicicleta, en companyia dels germans Espargaró, Joaquim Rodríguez Purito i amics íntims del pilot de Yamaha, a part de practicar l’esquí de muntanya i treballar assíduament al gimnàs d’Anyós.

Fins ara, el pilot vivia a Itàlia, lloc que ara, segons el rotatiu andorrà, ha canviat pel municipi d’Anyós, on també es troben residint alguns dels pilots que competeixen en el Mundial (vegeu el desglossament).

Ahir, una vegada publicada, el pilot no en va fer cap comentari a la notícia del Diari d’Andorra, encara que fonts pròximes al gironí van assenyalar que “de moment només està entrenant-se a Andorra durant l’hivern” i que contestarà qualsevol pregunta sobre això en el pròxim Gran Premi.

Alguns pilots resideixen a Andorra per pagar menys impostos “Tenim una carrera esportiva molt curta i tenir diners quan ens retirem és important per a nosaltres, perquè no podem madurar altres oficis. Això és una bona escapatòria”, explicava Pol Espargaró justificant la seua residència fiscal a Andorra. També és resident andorrà el seu germà Aleix, a banda de Bradley Smith, Hèctor Barberà, Àlex Rins o el trialer Toni Bou. També s’hi pot incloure Jorge Lorenzo, que malgrat no ser resident oficial ha mostrat la seua implicació amb el Principat amb l’obertura del seu museu, i l’equip Avintia Racing, que té la seu a Andorra. El mateix Àlex Crivillé va qualificar al gener de “burros” els pilots que no tributen al Principat, però l’endemà es va retractar i va dir que ell pagava a Espanya.

tracking