SEGRE

ESQUÍ COMPETICIÓ

Podis de Lleida a Espot

Júlia Bargalló, del CAEI, es penja la plata en l’Estatal i Anna Esteve, del CEVA, el bronze || El campionat acaba avui amb la disputa del supergegant

Júlia Bargalló i Anna Esteve, en el segon i tercer calaix del podi flanquejant Núria Pau.

Júlia Bargalló i Anna Esteve, en el segon i tercer calaix del podi flanquejant Núria Pau.FCEH-PHOTOSET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La representació lleidatana va sumar ahir dos noves medalles en els Campionats d’Espanya d’esquí alpí que es disputen a l’estació pallaresa d’Espot. Si divendres era Miren Miquel, del CAEI, la que estrenava el medaller per a Lleida amb un or en l’eslàlom, ahir es van registrar dos metalls més en el gegant, gràcies a Júlia Bargalló, del mateix club aranès, i Anna Esteve, del CEVA, que es va penjar el bronze.

La gironina Núria Pau va ser la gran triomfadora de la prova femenina i va conquerir per primera vegada un títol de campiona d’Espanya, a l’imposar-se amb un temps total de 1:58.73 a Bargalló, que va firmar un registre de 1:58:87, les dos pertanyents a l’equip estatal absolut. L’esquiadora del CAEI va guanyar la segona mànega, però no amb prou avantatge per recuperar el temps que Pau li havia tret a la primera baixada. La tercera posició del podi de l’Estatal va ser per a la lleidatana Anna Esteve, integrant del Centre de Tecnificació de la Val d’Aran. L’esquiadora del CEVA, que aquest any ja ha debutat amb l’equip absolut d’Espanya, va aconseguir un crono total de 2:00.34 que li va valer la quarta posició de la prova, al darrere de l’andorrana Carmina Pallàs, el resultat de la qual no computava per a l’Estatal, per la qual cosa al final es va penjar el bronze. Just darrere seu es va classificar una altra esquiadora del CAEI, Clara López.

En la categoria masculina no hi va haver medalles per a la representació lleidatana, i el més ben classificat va ser Aingueru Garai, també del CAEI, que es va classificar sisè. La medalla d’or va ser per al bilbaí Juan del Campo amb un crono de 1:51.48, al davant dels catalans Erik Cruz, amb 1:51.97, i Ricard Ortega, amb 1:52.18. Els Campionats d’Espanya d’Espot abaixaran avui el teló amb la disputa del supergegant, tant masculí com femení.

vielha

La Val d’Aran va coronar ahir els campions individuals de la Copa del Món d’esquí de muntanya, que van ser l’italià Matteo Eydallin i la francesa Laetitia Roux, que van ser els guanyadors de l’última cita disputada per les muntanyes araneses. La competició es va disputar en el marc de la 59 edició del Ral·li del CEC i va comptar amb la participació d’un centenar d’esquiadors.

La sortida de la categoria sènior individual es va donar a les nou del matí i des dels primers compassos es va formar un grup de tres corredors format pels italians Damiano Lenzi i Matteo Eydallin i l’austríac Jakob Herrmann. En l’última de les pujades, els dos transalpins van agafar certa distància respecte a Herrmann i van creuar junts la línia de meta, si bé el cronòmetre va donar la victòria parcial a Eydallin, mentre que Herrmann era tercer. Amb aquests resultats, l’italià es proclamava campió de la Copa del Món, succeint en el palmarès el lleidatà Kilian Jornet, el gran absent de la cita aranesa perquè es troba preparat el seu imminent assalt a l’Everest, dins del seu projecte Summits Of My Life. El segon lloc del podi de la Copa va ser per a Robert Antonioli, que ahir va ser sisè, mentre que Lenzi va ser tercer.

En la categoria femenina, Laetitia Roux va fer el mateix que Eydallin. L’esquiadora francesa va guanyar la prova amb més de quatre minuts d’avantatge sobre la seua compatriota Axelle Mollaret, segona classificada, mentre que la italiana Katia Tomatis va completar el podi, del qual es va quedar fora la barcelonina Mireia Miró.

Aquesta victòria li donava a Roux el títol de la Copa del Món. Avui es disputa la prova del Kilòmetre Vertical.

Júlia Bargalló i Anna Esteve, en el segon i tercer calaix del podi flanquejant Núria Pau.

Júlia Bargalló i Anna Esteve, en el segon i tercer calaix del podi flanquejant Núria Pau.FCEH-PHOTOSET

tracking