SEGRE

La Cursa dels Bombers de Lleida espera arribar als 3.000 atletes

Els organitzadors demanen que hi hagi més sensibilitat per part de l'administració local a l'hora de promoure curses a la ciutat

L'acte de presentació de la Cursa dels Bombers de Lleida.

La Cursa dels Bombers de Lleida espera arribar als 3.000 atletesÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cursa dels Bombers de Lleida no es planteja créixer més enllà dels 3.000 atletes. Tot i que en una edició es van arribar als 3.500, la xifra òptima per a l'organització de la cursa és els tres milers, tant per qüestions econòmiques com logístiques. I és que el pressupost d'una cursa d'aquesta envergadura a Lleida està al voltant dels 90.000 euros, i la capacitat econòmica d'una organització esportiva sense ànim de lucre com la dels Bombers es tensiona de forma important si es creix més del compte, segons han explicat aquest dimarts els organitzadors.

De fet, a una setmana i mitja de la carrera, no s'ha arribat encara a la meitat de la xifra objectiu, tot i que es confia en un allau d'inscripcions en els propers dies.

D’altra banda, els organitzadors de la Cursa dels Bombers de Lleida es queixen també de manca de sensibilitat per part de l'administració local a l'hora de gestionar l'atapeït calendari de curses a la ciutat: set en els nou caps de setmana de març i abril, amb tota la problemàtica que comporta des del punt de vista organitzatiu i de gestió de recursos humans i econòmics.

La Cursa dels Bombers celebra la setena edició el proper dia 23, amb dos recorreguts, de 5 i 10 quilòmetres. La prova tornarà a comptar amb el cinc vegades guanyador Abdelrahim El Jaafari com a màxim candidat al triomf en la cursa llarga.

tracking