EL MILLOREL PITJOR

El derbi va ser blau

El Lleida B es va imposar en el duel lleidatà amb tres gols espectaculars de Peco, Sergi Gómez i Juanjo Serrano || A l’Alpicat se li complica la permanència amb aquesta derrota, mentre que el filial blau ja està pràcticament salvat a falta de cinc partits

Joel Huertas porta la pilota davant de dos adversaris de l’Alpicat.

Joel Huertas porta la pilota davant de dos adversaris de l’Alpicat.AMADO FOROLLA

L’entrenador de l’Alpicat, Jordi López Mena, va assegurar a l’acabar el partit que “queden cinc partits, cinc finals, dels quals n’hem de treure com a mínim tres” per poder salvar la categoria.

L’Alpicat, que arribava al partit sense Toje ni Brezmes, jugadors clau en l’onze inicial, per cicle de targetes, s’enfrontarà la setmana que ve al Reus B sense Vendrell ni Garriga, també per acumulació de targetes al veure groga durant el partit d’ahir. “Sabem que són baixes importants”, va declarar el tècnic Mena però va afirmar que “nosaltres hem de continuar lluitant” i “donar el màxim els jugadors que sí que estan sobre el terreny de joc”. Sobre el Reus B, que actualment és quart però amb un partit menys que els seus rivals directes, el tècnic de l’Alpicat va afirmar que dels cinc partits que queden, “segurament és el més difícil, encara amb tot l’equip, perquè el Reus està lluitant per l’ascens”. “És un partit que al nostre calendari ja està marcat com un que podem perdre”, va reconèixer. Tanmateix, va assegurar que “intentarem lluitar per emportar-nos els tres punts”.

El Lleida B es va proclamar vencedor del derbi, ahir, davant de l’Alpicat per 1-3, en un partit en el qual els visitants van haver de remuntar, i ho van fer amb tres gols espectaculars que van fer vibrar els 300 espectadors que es van atansar a veure el partit.

El partit va començar obert, sense cap dominador clar sobre la possessió. La primera acció de perill va arribar en el minut cinc, amb un tret de Garriga que no va trobar porteria. Només un minut després era el Lleida B el que va poder haver inaugurat el marcador, després d’una rematada de cap de Peco, a centrada de Pau García, que va marxar per sobre del travesser. En el minut 15, va arribar l’acció més clara fins llavors. Marcel va estavellar la pilota al segon pal al rematar de cap després d’una falta.

Als 20 minuts de partit, el porter visitant va atrapar sota pals un xut de falta directa de Xavi Gomà. Tanmateix, era el Lleida B el que tenia la possessió de la pilota, encara que sabia que l’Alpicat era molt perillós a pilota aturada. I precisament després d’un servei de banda va arribar el gol de l’Alpicat. La pilota va caure als peus de Gomà dins de l’àrea petita i la va enviar al fons de la xarxa fent pujar l’1-0.

El Lleida B només va necessitar cinc minuts per igualar el marcador, després d’una jugada de Peco per la banda esquerra i ell mateix va enviar la pilota a l’escaire, impossible per al porter local (1-1). En el minut 39, la va tenir l’Alpicat a la contra, Vendrell va pentinar la pilota i la va deixar a Xavi Gomà, que va rematar al lateral de la xarxa, fregant el pal de la porteria visitant. Abans d’acabar la primera meitat, Sergi Gómez va avançar el Lleida B després d’un tret que de nou es colava per l’escaire de la porteria de Fornós (1-2).

Al segon temps, el Lleida B va intentar mantenir el resultat, mentre que l’Alpicat va sortir a totes a intentar aconseguir l’empat. Hauria pogut arribar al minut 48, de nou a pilota parada, en un tret de falta de Xavi Gomà, que va rebutjar molt hàbilment Joan Marc. També ho van intentar Aitor i Garriga, però va ser el filial blau el que va establir l’1-3 definitiu, després d’un xut de Juanjo Serrano des de l’esquerra. Amb aquesta victòria el Lleida B té molt a prop la permanència, a falta de cinc partits, mentre que a l’Alpicat se li compliquen les coses si avui guanyen el Vilanova i el Vila-seca, rivals en la lluita per la salvació.

L’entrenador del Lleida B, Ismael Mariani, es va mostrar molt content pel resultat del seu equip i va destacar que “amb un Alpicat veterà” i amb el partit en contra, remuntar-lo “té molt mèrit”. Mariani va afirmar que els gols havien estat “espectaculars” però que l’important era “la remuntada”.

“En el primer temps hem tingut la possessió, però les contres de l’Alpicat eren molt perilloses i també a pilota parada, com el primer gol”, va declarar el tècnic, que va destacar que “a la segona meitat hem sabut gestionar molt bé el resultat”. Pel que fa a la permanència, Mariani va declarar que “l’objectiu és salvar-nos” i va admetre que “estem molt a prop, amb 43 o 44 punts estarem salvats, i ara en tenim 42 a falta de cinc partits”.

La temporada del Lleida B ha anat de menys a més, sobretot en aquesta segona volta i ja amb la permanència gairebé garantida, Mariani va assegurar sobre els seus jugadors que després de cada jornada milloren. “Es veu que tenen ganes d’arribar al primer equip i tenim molts jugadors amb possibilitats d’arribar-hi perquè estan treballant molt.”