ATLETISME

La Cursa dels Bombers de Lleida celebra Sant Jordi

El Jaafari va obtenir la sisena victòria i Ortiz es va imposar en categoria femenina || La cursa, que va reunir 2.400 corredors, va presentar modificacions en el traçat respecte a l’edició anterior

El punt de sortida i la línia de meta per als 2.400 corredors es van ubicar davant del Pavelló 3 dels Camps Elisis de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

La setena edició de la Cursa Bombers de Lleida va reunir aquest diumenge 2.400 corredors coincidint amb la festivitat de Sant Jordi. Abderrahim El Jaafari (CA La Sansi) va ser de nou el campió de la prova llarga, de 10 quilòmetres, i va aconseguir així el sisè triomf en la Bombers al distanciar-se a la meitat de carrera i creuar la línia de meta sol. En categoria femenina, es va imposar Miriam Ortiz (AA Catalunya), també després de córrer gran part de la cursa en solitari.

El podi masculí el va completar Víctor Puyuelo (CA Oroel) i Youness Aithadi (AD Maraton). En categoria femenina, Eva Ledesma (Tri 4.40) va ser segona i Rosamari Carulla (Logiesport La Guineu) tercera.

La cursa també comptava amb un circuit curt, de cinc quilòmetres, en el qual es van imposar Xavi García (Ronhill FACVAC) i Meritxell Bonet (Tri 4.40). Els independents Hammed Hfairi i Àlex Méndez van ser segon i tercer respectivament en categoria masculina, mentre que Patricia Amador (ind.) i Júlia Ollé (FACVAC Valls) van completar el podi femení de la prova curta.

Els dos circuits compartien el punt de sortida i arribada, situat al Pavelló 3 dels Camps Elisis. Tanmateix, els organitzadors de l’esdeveniment, van renovar el traçat dels dos respecte a edicions anteriors, substituint el carrer Jaume I del recorregut pel pont de la Universitat. A més, també com a novetat, el públic va poder seguir la carrera en directe a través d’una pantalla gegant situada al punt d’arribada.

La coincidència amb la Diada de Sant Jordi també va propiciar que durant el cap de setmana s’organitzessin un altre tipus d’activitats com les carreres per a nens de dissabte a les Basses d’Alpicat, l’entrada gratuïta al parc infantil Lo Marraquet Bomber o el Concurs d’Animació al Carrer, en el qual una desena de grups de batucada de tot el territori van animar els corredors. Els tres grups guanyadors van obtenir un premi en metàl·lic.

El cap de setmana que ve l’activitat atlètica continuarà amb dos cites puntuables per a la Lliga de Ponent, dissabte amb la Cursa de la Truita a Alfarràs i diumenge amb la Cursa Balàfia Aremi.