Futbol

Messi destrossa el Madrid

El Barça es posa líder amb un doblet del crac argentí, que va silenciar el Bernabéu i va decidir el clàssic en l’afegit amb el seu gol 500 || Ramos va ser expulsat, però l’àrbitre va perdonar la roja a Casemiro i Marcelo

Messi és felicitat per Rakitic, l’altre golejador ahir a la nit del Barça, mentre Luis Suárez es dirigeix també a la celebració.EFE

El Barça es reenganxa a la Lliga gràcies a un Messi imperial que va decidir el clàssic en l’última jugada, quan es complia el minut 92, i es posa líder amb un partit més quan semblava que el Madrid tenia ja mig campionat a la butxaca. Leo es va carregar l’equip a l’esquena, va igualar el gol inicial de Casemiro, va provocar l’expulsió de Ramos al 73 i va posar de cap per avall el Bernabéu a l’últim minut de partit receptant la seua pròpia medicina al Madrid per tornar el Barça a la lluita pel títol. A cinc jornades del final, el Madrid (que té un partit pendent contra el Celta) sap que no pot fallar si vol el títol.

Va ser un clàssic apassionant, sense Neymar, que va viatjar, però al qual no va convocar finalment el Barça en el seu pols amb el TAD, amb ocasions per als dos equips i jugades polèmiques que van perjudicar els blaugranes. L’arbitratge del canari Hernández Hernández, el mateix que va anul·lar al Barça un gol legal davant del Betis, va ser nefast. Encara que va expulsar Sergio Ramos amb roja directa al minut 77 per una violenta entrada a Messi, va perdonar prèviament les expulsions a Casemiro i Marcelo. El Reial Madrid es va aplicar amb duresa durant el clàssic, en concret amb Leo Messi.

Els blaugranes van remuntar el gol inicial blanc sense Neymar, que no va jugar pel pols del club i el TAD

L’argentí va patir la ira dels jugadors blancs des de l’inici, però la jugada en la qual més mal va patir va ser a causa d’un cop de colze de Marcelo al minut 21 de la primera part. L’argentí va haver de ser atès durant alguns minuts al començar a sagnar immediatament per la boca, en una imatge que farà la volta a món. L’argentí es va tirar a terra fins que la resta de jugadors es van adonar de la situació. El col·legiat Hernández Hernández no va assenyalar res. Uns minuts abans havia estat Casemiro el que va envestir Messi amb una puntada de peu per darrere quan l’argentí se n’anava directe a la porteria. El brasiler va veure només la targeta groga.

Ni amb l’ull de vellut que arrossegava de l’últim partit davant de la Juve, ni amb el llavi partit per un cop de colze de Marcelo al cap de pocs minuts d’iniciar-se el partit. Res ni ningú va poder aturar Leo Messi. En el partit on el Barça es jugava la vida, el millor jugador de la història va tornar a aparèixer per firmar una de les seues nits antològiques a casa de l’etern rival i assolir ja la mítica xifra de 500 gols amb el Barça.

Al minut 28, el Barça va encaixar el primer gol. Marcelo va centrar des de la frontal després d’un córner, Sergio Ramos va xutar al pal davant de la sortida de Ter Stegen i Casemiro va recollir la pilota perduda per marcar (1-0). Messi, en una jugada personal, va empatar quan havien passat cinc minuts del gol del Madrid (1-1). Després, un xut llunyà de Luka Modric va posar a prova el porter blaugrana, que va tornar a protagonitzar una bona intervenció poc abans que Gareth Bale patís una nova lesió muscular i fos substituït per Marco Asensio.

Ter Stegen va tornar a lluir-se al minut 2 de la segona meitat, després d’un xut de Tony Kroos. Benzema va fer una dura entrada sobre Sergio Busquets que no va ser castigada amb targeta. Poc després, Sergio Ramos es va encarar amb l’àrbitre i tampoc va ser amonestat. Amb la pilota ja en joc, el porter alemany del Barça va salvar l’equip de rebre el segon gol en una rematada a boca de canó de Benzema. A l’altra porteria, Navas va atrapar un xut innocent de Paco Alcácer, ahir titular per l’absent Neymar, dins de l’àrea. El porter costa-riqueny sí que es va lluir després d’una rematada de cap de Gerard Piqué al minut 59.

El Madrid va disposar d’una clara ocasió al minut 67, en una contra conduïda per Asensio. Cristiano, en fora de joc no assenyalat al moment de la passada, va xutar alt estant sol davant de Ter Stegen. A continuació, Navas va tornar a lluir-se evitant un gol de Luis Suárez. Al minut 70, Luis Enrique va substituir Alcácer per André Gomes, i Zinedine Zidane Casemiro per Kovacic. Després d’un instant de pausa, va tornar l’intercanvi de cops futbolístics. Asensio va provar de sorprendre Ter Stegen al minut 72. En el següent atac, el Barça va donar un altre cop sobre la taula amb un xut d’Ivan Rakitic (1-2).

El partit es va trencar quan Sergio Ramos va ser expulsat, amb roja directa, per una entrada tan dura com innecessària sobre Messi. El central blanc, molt enfadat, va marxar aplaudint Piqué i assenyalant-li la llotja del Bernabéu. Piqué, per la seua part, va tenir a prop el tercer gol en un cop de cap que va salvar Navas. El Madrid, que semblava trasbalsat, va endurir les seues accions. Messi va rebre una altra dura entrada, castigada amb groga, per part de Kovacic.

I quan semblava que el Barça ja tenia la victòria, James, que havia entrat per Benzema, va firmar el 2-2 al minut 85. Però una vegada més, el guió va fer un gir inesperat en el temps afegit. Esgotant el seu últim cartutx, en una transició iniciada per Sergi Roberto i continuada per Gomes i Alba, Leo Messi va emmudir el Bernabéu amb el 2-3 que encén la Lliga.