SEGRE

FUTBOL LLEIDA ESPORTIU

L'obra de la gespa del Camp va començar sense projecte

Es va aprovar 3 setmanes després i el càlcul del cost quasi calca l’oferta de RoyalVerd

Foto de les obres de renovació de la gespa executades a finals d’agost i principis de setembre.

Foto de les obres de renovació de la gespa executades a finals d’agost i principis de setembre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de substitució de la gespa del Camp d’Esports es van adjudicar i es van iniciar sense que estigués aprovat el projecte tècnic. Així ho reflecteix la documentació corresponent a aquesta actuació, licitada i contractada pel Lleida Esportiu sobre la base d’un conveni amb la Paeria, titular de les instal·lacions i que pagarà els 600.000 euros que va costar l’obra a través d’una subvenció al club al llarg de nou anys, segons l’acord que serà sotmès a l’aprovació del ple d’aquest divendres.

El Lleida va licitar les obres el 29 de juliol adjuntant un “plec de prescripcions tècniques i administratives” de nou pàgines. Hi va haver dos ofertes, de RoyalVerd i Agrotècnica del Segrià, i el 10 d’agost les va adjudicar a RoyalVerd, que va començar els treballs el 25 d’agost. Tanmateix, el projecte bàsic i executiu, firmat per una tècnica de la Paeria, no va ser aprovat per decret d’alcaldia fins al 13 de setembre, després que el coordinador d’Esports ho hagués proposat el 23 d’agost. Es dóna la circumstància que la part del projecte que detalla les obres a executar i calcula el pressupost és gairebé calcat a la de l’oferta de RoyalVerd.

D’aquesta manera, els apartats en què es divideix són idèntics en tots dos casos, fins i tot en els enunciats (incloses les marques d’aspersors i electrobombes, per exemple) i codis, i només hi ha mínimes diferències en els imports. Un altre punt que crida l’atenció és que, en el procés de concurs i adjudicació a càrrec del Lleida, la valoració econòmica assumeix tots els punts presentats per RoyalVerd en la seua oferta com a millores, inclòs el subministrament de plafons de gespa d’un gruix de 3 centímetres (l’oferta bàsica era plafons de 2 cm), quan el plec de bases del club establia que el gruix mínim havia de ser de 3,5.

L’equip de govern municipal va assenyalar ahir, pel que fa a tot el procés, que “qui licita i contracta és el Lleida Esportiu, no l’ajuntament”. Així mateix, va precisar que quan el club estava ja en ple procés de selecció com a entitat privada, “vam tenir coneixement que, amb la nova normativa, que per primera vegada s’aplica aquí, quan una entitat fa una obra que es finança públicament, ha de seguir un procés pràcticament igual que si fos el sector públic. El Lleida Esportiu no ho havia fet mai i, lògicament, el vam ajudar a fer-ho basant-nos en la tasca que ja havia fet”.

“L’ajuntament va obligar-lo a parar el procés i tornar a iniciar-lo amb les noves normes”, va afegir.

tracking