SEGRE

ESPORT ESCOLAR

Educació física al carrer

Centenars d’alumnes de cinc centres lleidatans, des de Primària fins a Batxillerat, surten de l’aula per impartir la classe || Jocs i balls de saló per promocionar l’exercici entre la ciutadania

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Centenars d’alumnes repartits en cinc centres educatius de Lleida i comarques, des de Primària fins a Batxillerat, van participar aquest dimarts en la setena edició del Dia de l’Educació Física al Carrer (DEFC), que se celebra a tot Espanya. És el segon any consecutiu que aquesta activitat es realitza a Lleida en una jornada en la qual van participar els centres INS Ronda, col·legi Episcopal i Escola de Jardineria, a la capital, i el ZER Alt Segrià de Vilanova de Segrià i el FEDAC de Guissona. A tot Catalunya, la participació va ascendir a 73 centres i 7.372 alumnes, mentre que en l’àmbit estatal va arribar als 296 col·legis i instituts i més de 33.000 escolars.

El DEFC és una iniciativa que va sorgir de mans de Fran Flórez, un professor d’Educació Física que el 2011, a Laviana (Astúries), va decidir sortir al carrer amb els seus alumnes a impartir la classe. La iniciativa, aquell 6 d’abril del 2011, va coincidir amb el Dia Mundial de l’Activitat Física. L’objectiu era mostrar als veïns com és l’actual Educació Física a les aules.

Van participar a Catalunya 73 centres i 7.372 alumnes i a Espanya, 296 col·legis i més de 33.000 escolars

Segons el delegat a Lleida del COPLEFC (Col·legi de Professors i Llicenciats en Educació Física de Catalunya), Agustín Larumbe, “el propòsit d’aquesta jornada és promocionar un estil de vida saludable per a tothom, a més de posar de manifest la importància de la dedicació horària de la nostra assignatura en el currículum educatiu”. Larumbe és professor a l’INS Ronda, un dels centres lleidatans que van participar a la iniciativa. Un altre de molt actiu va ser l’Episcopal, en el qual els alumnes de Batxillerat van fer balls de saló i els més petits, jocs. Joan Cuesta, professor d’aquest centre, va ressaltar que “a l’Episcopal apostem per l’activitat física fins al punt que el curs que ve obrirem un cicle formatiu de grau superior d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives”.

El col·legi Episcopal va participar amb jocs i exercicis entre els més petits.

El col·legi Episcopal va participar amb jocs i exercicis entre els més petits.SEGRE

El col·legi Episcopal va participar amb jocs i exercicis entre els més petits.

El col·legi Episcopal va participar amb jocs i exercicis entre els més petits.SEGRE

tracking