SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ A

El TAD liquida el ‘play-off’

Desestima el recurs del Lleida, que reclamava tres punts per alineació indeguda de l’At. Saguntí, i el deixa sense opcions per disputar-lo || El club acata la decisió encara que insisteix que tenia raó

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida jugarà demà al camp de l’Eldenc sense la més petita opció de classificar-se per al play-off d’ascens a Segona divisió A. El Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) va desestimar ahir el recurs del club, que reclamava els tres punts del partit davant de l’At. Saguntí, disputat el passat 18 de febrer, per una possible alineació indeguda del jugador Keita Karamokoba. La decisió, per tant, manté el Lleida a cinc punts de la lligueta d’ascens, quan queda únicament un partit per disputar, per la qual cosa la Lliga acabarà demà per a l’equip de Gustavo Siviero, amb el premi menor de la classificació per a la pròxima edició de la Copa del Rei.

La breu nota facilitada pel TAD explica que aquest organisme, després de la reunió d’ahir, desestimava “el recurs interposat pel Sr. Albert Esteve Melé, en la seua condició de president del club Lleida Esportiu Terraferma Club de Futbol (Lleida), contra la Resolució de 30 de març del 2017 del Comitè d’Apel·lació de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que confirma la del Jutge de Competició de 28 de febrer del 2017”.

Esteve va explicar, després de conèixer la decisió, que “l’acatem i la respectem, però creiem que tenim raó”. El president del club va assenyalar que els serveis jurídics del club estudiarien les opcions, encara que, com que només queda recórrer a la justícia ordinària, va admetre que probablement ja no farien res més, tot i que va justificar que “havíem de lluitar davant dels tribunals esportius”.

El club va emetre un comunicat en el qual va destacar que el TAD admetia que el jugador “no ha tramitat la sol·licitud en relació amb el seu actual club”, i que l’única que tenia era del 2012, però que, malgrat que “la inscripció hagués pogut ser irregular”, l’incompliment seria “imputable a la Reial Federació Espanyola de Futbol”, i que per això quedava el club sense cap responsabilitat. Jordi Terés, delegat de l’FCF a Lleida, va assenyalar que “em preocupa la desconfiança del club davant dels tribunals de la RFEF, perquè dos havien resolt en contra, com ara ha ratificat el TAD”.

Gustavo Siviero va tenir coneixement que el TAD havia desestimat el recurs del Lleida mentre compareixia davant dels mitjans de comunicació per valorar el partit de demà al camp de l’Eldenc. Encara que va haver de variar el discurs, sí que va mantenir com a objectiu per a aquest últim partit que el Lleida va a Elda disposat a guanyar. “S’han acabat les opcions”, va assenyalar tot just conèixer la decisió, encara que va explicar que “hi anirem a fer el millor partit possible. Deixarem el nom i el prestigi del club al més amunt possible. No permetré que ningú hi vagi a passar l’estona. Són set hores de viatge i hem de mantenir la idea de guanyar el partit i acabar en la millor classificació possible”, va insistir.

Siviero és conscient que demà pot ser el seu últim partit al capdavant del Lleida. “Sí, és molt possible”, va admetre. Sobre la seua valoració de la temporada, va dir que “ha estat un any d’aprenentatge i de creixement. Ens hem anat adaptant a diferents circumstàncies. El que va passar ja no ho podem remeiar. Ja vaig dir que els punts que vam perdre en la primera volta i alguns de la segona els trobaríem a faltar”, i va afegir que “la resposta que ha donat l’equip en aquesta segona volta ha estat fantàstica. Hem estat més eficaços i hi ha hagut més coses positives que negatives”.

Pel que fa al seu futur, va explicar que “no hem parlat de res i, quan acabi la competició, ens asseurem i comunicarem les decisions que prenguem”, negant d’aquesta forma que tingui alguna oferta. “Sincerament, no tinc ofertes. A més, li he dit al meu representant que no em digui res fins que acabi la competició.”

En aquest sentit, el president del Lleida Esportiu, Albert Esteve, va explicar que “ja havíem quedat que ens reuniríem després de l’última jornada”, i va afegir que “estan obertes totes les possibilitats. Acabarem la Lliga al millor possible i la setmana que ve començarem a planificar la temporada que ve”.

Siviero també va advertir que, de cara al partit de demà, “ens equivocarem si donem el partit per guanyat abans de jugar-lo”.

El filial rep demà (12.00 h) el Sant IldefonsPer al Lleida B, els tres últims partits de la Lliga són intranscendents, ja que l’objectiu de la permanència està acomplert amb escreix, però el tècnic, Ismael Mariani, considera que la principal motivació “és acabar la Lliga al més amunt possible”. Demà rebran, a les 12.00 h, el Sant Indefons a Gardeny, en un partit que Mariani considera “molt complicat. És un rival dur, agressiu, que no deixa jugar i que intentarà trencar-nos el ritme. Si no sortim al cent per cent, no tindrem opcions”. Mariani, que ha portat el B a la part alta, va elogiar els seus jugadors: “És un equip professional amb gent que no ho és.”

Siviero, ahir, durant la seua compareixença davant els mitjans de comunicació.

Siviero, ahir, durant la seua compareixença davant els mitjans de comunicació.JCMC

tracking