SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

“No penso dimitir”

Bartomeu se sent “legitimat” i diu que en el ‘cas Neymar’ jugador i Barça són “víctimes” || Justifica el suport al referèndum perquè “és democràcia”

El president blaugrana Josep Maria Bartomeu, ahir durant la intervenció davant del Senat del club.

El president blaugrana Josep Maria Bartomeu, ahir durant la intervenció davant del Senat del club.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va assegurar aquest dimarts que “no té la més mínima intenció de dimitir”, se sent “legitimat” i va qualificar de “rumor” aquest tipus de possibilitat durant la compareixença anual davant el Senat del club. Bartomeu també va parlar sobre el cas Neymar2 i va qualificar de “fet sense precedents” l’obertura del judici oral. “És un fet greu que el jutge d’instrucció dediqui 50 pàgines a justificar (aquesta decisió). Respon a un conflicte d’interessos entre el fons d’inversió (DIS) i el Santos”, va comentar.

Bartomeu considera que el jugador i el Barça són “víctimes” en aquest cas i adverteix que el club defensarà la seua innocència i el seu honor. “No és cert que negociéssim d’esquena al club, això està demostrat i la FIFA no ho va denunciar”, va indicar.

Davant de les crítiques abocades per algun sector del barcelonisme, el dirigent va recordar que els actuals rectors del club són “alguna cosa més que bons gestors” i va aclarir que “en cap cas” s’estigui perdent el model. “Som referents en títols, en manera de jugar, tenim els millors jugadors i en els últims tres anys hem aconseguit vuit títols sobre onze de possibles”, va comentar.

Bartomeu va recordar que el club ha afrontat l’adéu de Pep Guardiola o de Xavi Hernández, la mort de Tito Vilanova o la sanció de la FIFA. “Si no guanyem la Lliga, aquesta temporada no serà exitosa, però no sempre es pot guanyar”, va dir.

Quant a la marxa de Luis Enrique, va valorar el treball del tècnic i va insistir que ha firmat “tres temporades extraordinàries” i va justificar el seu adéu pel molt que desgasta aquest càrrec. Preguntat pel nou entrenador, Bartomeu va dir que el club “està treballant per continuar amb aquesta era” d’èxits. “Vull que quan es parli de model, no sigui només sobre el model de joc, sinó d’un model de club responsable, rigorós, ambiciós i sostenible”, va dir. D’altra banda, va defensar l’adhesió del club al pacte pel referèndum a Catalunya i va assegurar que el Barça “no pot girar l’esquena” a la realitat política que viu el territori.

Bartomeu va subratllar que el suport al referèndum català no implica un posicionament del Barça. “No podem fer partidisme. Adherir-se al pacte significa ser barcelonista i ser catalanista”, va aclarir. A més, va recordar que el club té una ideologia “plural” i ha “de transmetre valors”, en especial amb “la democràcia i la llibertat d’expressió”.

tracking