FUTBOL PRIMERA CATALANA

L’Alpicat depèn de si mateix

Sols necessita un punt amb el Rubí per mantenir la categoria || Els lleidatans, superiors, van remuntar i van golejar

Un jugador de l’Alpicat controla la pilota en una jugada del partit.

Un jugador de l’Alpicat controla la pilota en una jugada del partit.ÓSCAR MIRÓN

L’Alpicat va golejar ahir la Rapitenca per 4-1 i deixa gairebé sentenciada la seua permanència a la categoria. Només necessita un punt per aconseguir-la matemàticament, que haurà d’aconseguir-lo l’última jornada, la setmana que ve davant del Rubí. L’Alpicat va començar fred i ja al primer minut podria haver encaixat el primer gol en un contraatac de Nacho que va marxar fora per poc. La següent jugada la va tenir l’Alpicat amb una centrada de Vendrell per a Xavi Gomà, que va rematar a fora. El Rapitenca va ser millor en els minuts inicials i ho va demostrar amb un gol d’Alex al minut 4 de partit després d’una jugada col·lectiva (0-1). A l’Alpicat li tocava remuntar i a poc a poc va anar guanyant confiança sobre el terreny de joc. Finalment, al minut 19, va aconseguir el gol de l’empat després d’una contra que va permetre a Vendrell disparar a porteria buida (1-1). El gol els va donar ales als lleidatans, que van anar a totes per marcar el segon. Va poder haver arribat al minut 30, quan Vendrell va robar la pilota per un error del porter visitant. Després d’un xoc entre els dos el davanter lleidatà va acabar a terra, però l’àrbitre no va concedir el penal. Només tres minuts més tard va arribar el gol que va avançar els locals. Toje va centrar una pilota al punt de penal i Garriga va rematar de cap al fons de la xarxa (2-1). El mateix Garriga va tenir a les botes el tercer, amb un tret des de la frontal de l’àrea que va sortir fregant l’escaire. Amb aquesta acció es va arribar al descans. A la segona meitat, de nou l’Alpicat era molt superior, tant en joc com en ocasions. Tot just començar, Xavi Gomà es va treure un tret que va rebutjar Josué sota pals. En el minut 58, Toje va servir de córner i Francés va pentinar la pilota de cap, però va sortir vorejant el pal. A la següent acció, la Rapitenca va tenir una ocasió que va acabar fora, però del possible 2-2 es va passar al 3-1 amb una pilota llarga en què Vendrell es va quedar sol i malgrat un mal control, va aconseguir el tercer per als seus. Poc després Pons va ser expulsat per segona groga i va donar esperances a la Rapitenca, però ja al descompte, Toje va fer un fantàstic gol en una jugada personal i va sentenciar la golejada (4-1).

El Balaguer, a buscar el campionatEl Balaguer es veurà les cares aquesta tarda a les 17.00 amb el Lleida B en l’últim derbi lleidatà aquesta temporada. El Balaguer necessita aquesta victòria a casa per mantenir les aspiracions al títol, a falta de sis punts per disputar. L’EFAC intentarà guanyar a domicili el San Cristóbal (12.00 h).