SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Villar, reelegit de nou president de l'RFEF

Inicia el vuitè mandat sense oposició, i rep 112 vots a favor, 6 de nuls i 11 en blanc || El seu rival, Jorge Pérez, ha recorregut el procés davant del TAD

La plantilla, tècnics i directius del Madrid, durant la recepció amb l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

La plantilla, tècnics i directius del Madrid, durant la recepció amb l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ángel María Villar va ser reelegit aquest dilluns president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) amb 112 vots a favor, 6 de nuls i 11 en blanc, durant l’Assemblea General Extraordinària que es va celebrar a Las Rozas. Villar iniciarà així el vuitè mandat consecutiu i el mes de juliol complirà 29 anys en el càrrec després d’encadenar vuit eleccions. Només en dos va tenir oposició.

En aquesta ocasió, Jorge Pérez, el seu exsecretari general durant els últims tretze anys, no va presentar els avals en la data determinada per a les eleccions i Villar es va convertir en el candidat únic. Pérez no va formalitzar el tràmit a l’entendre que hi havia irregularitats en l’elecció dels membres de l’Assemblea que va votar aquest dilluns i espera que el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) resolgui el recurs. El TAD va rebutjar la seua petició de suspendre provisionalment el procés.

L’anècdota de les votacions la va protagonitzar el president del Celta de Vigo, Carlos Mouriño, que es va equivocar a l’introduir a l’urna el sobre corresponent a l’elecció a la presidència. Al seu lloc, va emetre el de la Comissió Delegada i la mesa va permetre que votés de nou després de confirmar que els sobres són de diferent color.

Entre les absències més destacades (deu en total) en la votació va ressaltar la del capità del Celta de Vigo, Iago Aspas, que no va acudir a la crida de la mesa quan era el seu torn per votar.Altres, com el seleccionador Julen Lopetegui i el seu preparador de porters, José Manuel Ochotorena, sí que van dipositar el vot com a integrants de l’Assemblea General de l’RFEF, com el seleccionador de futbol sala, José Venancio López.

També hi van ser els presidents de l’Atlètic Madrid i del Barça, Enrique Cerezo i Josep Bartomeu. El mandat de Villar es prolongarà fins a l’any 2020. Tindrà un any menys de durada, tres, ja que les eleccions d’aquest dilluns s’haurien d’haver celebrat fa un any, però les diferències entre el Consell Superior d’Esports (CSD) i l’RFEF sobre el reglament electoral han dilatat el procés.

tracking